Minst 22 døde etter brukollaps i Kina

Minst 22 døde etter brukollaps i Kina
Minst 22 døde etter brukollaps i Kina

Minst 22 mennesker er døde og 39 er savnet etter at ei bru under bygging falt sammen sør i Kina, opplyser statlige medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beijing (NTB-AP-Reuters): Det er ventet at tallet på døde vil øke, etter hvert som redningsmannskapene får gravd seg gjennom restene av den sammenraste betongbrua. 22 mennesker er skadd.

Den 320 meter høye brua over Jintaoelva raste sammen mandag kveld. Årsaken til kollapsen er ennå ikke klar, ifølge nyhetsbyrået Xinhua. Blant de omkomne er både bygningsarbeidere og forbipasserende på en svært trafikkert vei under brua.

Brua ble bygget i Fenghuang, et populært turistområde i Hunan-provinsen sørøst i Kina. Brua hadde fire store, dekorative steinbuer og var designet for selv å bli en turistattraksjon, der den ruvet i et svært naturskjønt område. Mandag ble den redusert til en enorm haug med stein og betong.

Statlige kinesiske medier rapporterte nylig at over 6.000 bruer rundt om i landet er ødelagt eller i fare for å rase sammen. Mange bruer er blitt bygd for fort og er dårlig konstruert, fastslår en offentlig rapport om veisikkerhet. (©NTB)

Personvernpolicy