– Sørkoreanske gisler satt fri

– Sørkoreanske gisler satt fri
– Sørkoreanske gisler satt fri

 Taliban har satt fri to sørkoreanske kvinner som har vært holdt som gisler i Afghanistan, melder nyhetsbyråer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Reuters / Scanpix
Sørkoreanske demonstranter krever gislene som sitter i fangenskap i Afghanistan løslatt. I dag kom det fram at to av de kvinnelige gislene skal være løslatt.

De to kvinnene ble ifølge øyenvitner overlevert representanter for Røde Halvmåne mandag ettermiddag. Kvinnene kom i en bil som ble kjørt av en lokal klanleder. Han skal ha vært sentral i forhandlingene for å få gislene fri.

Opplysningene er ennå ikke bekreftet av verken afghanske myndigheter eller av Røde Halvmåne, men øyenvitner forteller til flere nyhetsbyråer og til BBC at de så kvinnene komme ut av den ene bilen for deretter å sette seg inn i en bil merket med emblemene til Røde Halvmåne, som er søsterorganisasjon til Røde Kors.

Kvinnene tilhørte en gruppe på 23 kristne hjelpearbeidere fra Sør-Korea som ble kidnappet for om lag tre uker siden.

Taliban har krevd at 23 talibansoldater skal løslates fra afghanske fengsler, et krav myndighetene i Afghanistan har nektet å etterkomme. Få dager etter bortføringen ble to av gislene skutt og drept.

Etter intense forhandlinger mellom sørkoreanske utsendinger og Taliban, ble to av de kvinnelige gislene satt fri. Begge kvinnene skal være syke og i dårlig form.

Taliban truer fortsatt med å drepe flere av gislene dersom ikke kravet deres blir oppfylt. (©NTB)

Les også:

- Taliban har ikke sluppet fri kvinnelige gisler
Krever kvinnelig gisler løslatt

Personvernpolicy