Lavere vannstand i Oppland

Lavere vannstand i Oppland
Lavere vannstand i Oppland

Et 30-talls personer ble søndag kveld og natt til mandag evakuert på grunn av flommen i kommunene Nordre og Søndre Land. I morgentimene mandag melder politiet om lavere vannstand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mye vann

Store nedbørsmengder førte til flom i Oppland i helgen. Her fra Jaren i Gran kommune.

Foto: Scanpix

Mannskaper fra Sivilforsvaret, brannvesenet og politiet jobbet hele søndag og utover natten med å evakuere personer som trengte hjelp. En 30-talls personer ble til slutt evakuert som følge av flommen og på grunn av frykt for rasfare.

Mandag morgen kunne politiet melde om at vannstanden i området var noe lavere.

– Vannstanden er noe lavere og ser ut til å ha stabilisert seg. Det er i alle fall den beskjeden vi har mottatt fra våre folk i området, opplyser operasjonsleder Jan Larsstuen i Vestoppland politidistrikt til NTB.

Vakthavende meteorolog Terje Alsvik Walle ved Meteorologisk institutt på Blindern i Oslo forteller at det nå i morgentimene er kraftige byger i området, men at det vil bedre seg utover dagen.

– Det kommer til å være kraftig nedbør de første timene, men i løpet av formiddagen vil det verste være unnagjort og det kan til og med hende at det kommer litt sol i løpet av dagen, sier han til NTB.

Meteorologen tror også på en pusterom med oppholdsvær på tirsdag, mens det ventes en god porsjon med regn igjen i løpet av onsdagen. (©NTB)

Personvernpolicy