Blodet strømmet etter skyteepisode i Oslo

Blodet strømmet etter skyteepisode i Oslo
Blodet strømmet etter skyteepisode i Oslo

Tre personer skal være anholdt og brakt inn til avhør etter at to menn ble truffet av flere skudd på Nordtvet i Groruddalen i Oslo søndag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alvorlig skadet

Politiet sperret av et område på Kalbakken i Oslo etter en skyteepisode søndag ettermiddag. To personer skal være bragt til Ullevål Universitetssykehus med alvorlige skader.

Foto: Scanpix

Samuraisverdet som ble funnet på åstedet (Foto: Scanpix)Samuraisverdet som ble funnet på åstedet (Foto: Scanpix)

Begge skuddofrene er innlagt på Ullevål universitetssykehus med alvorlige skader. I tillegg er en mann er brakt til Ullevål med alvorlige kuttskader.

– Han er kuttet med et samuraisverd, sier Kroken til NTB.

En 25-åring som ble påkjørt da gjerningsmennene rømte, ble brakt til legevakten, men er kun lettere skadet.

Identiteten til ofre og gjerningsmenn er ikke bekreftet fordi flere av dem ikke er norske statsborgere, ifølge politiet. Noen skal være franske og andre tyske statsborgere.

Tre personer skal være anholdt, men disse har foreløpig ikke status som pågrepet. Dette melder VG Nett.

Tempel

Gjerningsmennene rømte fra stedet i en bil og var ikke pågrepet ved 20-tiden søndag. Personene politiet jakter på er tamiler med ulik nasjonalitet, ifølge politiet.

– Dette har utspring i et tempel i området. Det skal dreie seg om en krangel eller et internt oppgjør, sier operasjonsleder Kjetil Kroken i Oslo politidistrikt til NTB.

Mye blod

Trond Sandberg var den første på åstedet etter at skuddene hadde falt. Han forteller en rystende historie til VG Nett.

- Jeg kom til stedet like etter at det hadde skjedd. Først kom jeg over en person som lå skadet i Nortvedtveien. Jeg spurte om han var blitt påkjørt, men han skrek tilbake at han var skutt, forteller Sandberg til avisen.

- Da jeg kom bort var det allerede en stor blodpøl rundt mannen. Skjeftet til et sverd lå i nærheten, og det lå et skjefte på en pistol halvveis under mannen, fortsetter Sandberg.

- Jeg løftet opp hodet hans. Vet ikke om det var alt blodet som gjorde det, men jeg ble kvalm og uvel, sier Sandberg.

- Skuddsårene i brystet hans så ut som knappehull. Det var vanvittig mye blod. Mannen var skikkelig kvestet. Han så ut som om han var påkjørt, forteller Sandberg.

Området sperret

Det er foreløpig ikke klart hva som faktisk skjedde da skuddene falt. Politiet foretar søndag kveld tekniske undersøkelser på stedet og avhører flere vitner.

– Detaljer i hendelsesforløpet uttaler jeg meg ikke om. Men vi har en viss formening om hva som har skjedd og hva som er bakgrunnen, sier Kroken.

Politiet fikk melding om skytingen klokken 17.50. (©NTB)

Personvernpolicy