Rooney ut med brudd i foten

Rooney ut med brudd i foten
Rooney ut med brudd i foten

Marcus Hahnemann sto som en levende vegg i Reading-målet da Manchester United måtte klare seg med 0-0 i sesongåpningen. Wayne Rooney måtte ut med brudd i foten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fryktet skade

Wayne Rooney ble skadet i 0-0-kampen mot Reading. Den engelske landslagsspilleren ble etter kampen sendt til røntgen hvor det ble konstatert brudd i foten. Det er usikkert hvor lenge spissen er ute.

Foto: Scanpix

Manchester U. – Reading 0-0. Rødt kort: Kitson (72), Reading. T: 75.655

Landslagsspissen fikk Michael Duberry oppå venstre fot og måtte gi seg ved pause med smerter i foten. Han ble sendt til røntgenundersøkelse, og søndag kveld kom beskjeden United-manager Alex Ferguson fryktet.

– Han har et lite brudd i venstre fot, heter det i en melding fra klubben.

Hjemmelaget hadde over 20 kvalifiserte sjanser, men Reading hadde Hahnemann i mål. Og det holdt til å få med seg ett poeng hjem fra tittelforsvarerne som viste seg fra sin mest ineffektive side.

Wayne Rooney og Ryan Giggs kommer garantert ikke til å sove godt etter at de blåste flere opplagte sjanser før pause. Rooney ble også byttet ut etter 45 minutter med smerter i venstre fot, og kan ha pådratt seg en alvorlig skade.

– Vi sender ham til røntgen og venter på resultatet. Jeg håper han er OK. Han kunne ikke stå på foten, men jeg tror ikke det er så ille som sist gang, sa Sir Alex Ferguson etter kampen. United-manageren siktet til fotbruddene Wayne Rooney tidligere har pådratt seg.

Hjemmelaget fortsatte å presse etter hvilen, men det ville seg ikke. Selv ikke etter at Reading fikk Dave Kitson utvist for en stygg stempling av Patrice Evra. Kitson hadde vært på banen i mindre enn ett minutt da han fikk direkte rødt kort.

Reading spilte seg til to skikkelige sjanser i løpet av hele kampen, men forsvarte seg til med nebb og klør helt til fløyta gikk etter 94 minutter. Et godt gammeldags ran, som garantert gir Sir Alex Ferguson grå hår.

På overtid var Giggs alene gjennom, men måtte se at ballen ble snappet foran nesen hans av kampens store spiller Hahnemann. Paul Scholes fikk stå alene foran mål og nikke med to minutter igjen av kampen, men veteranen viste at han er langt bedre med føttene enn med hodet.

Cristiano Ronaldo ristet oppgitt på hodet da han forlot gressmatta, vel vitende om at utfordrerne Chelsea, Liverpool og Arsenal vant sine åpningskamper.

På håret

Arsenal – Fulham 2-1 (0-1). A: Van Persie (str. 84), Gleb (90). F: Healy (1). T: 60.093.

34-årige Warner ble kastet inn i målet da Antti Niemi skadet seg under oppvarmingen, og kvitterte med storspill. Fulham fikk et ledermål i gave fra Arsenal-målvakt Jens Lehmann i kampens første minutt, og resten av oppgjøret fortonet seg som et nesten sammenhengende «Gunners»-bombardement mot Warner.

Han sto i veien for alt inntil Arsenal fikk et billig straffespark sju minutter før full tid. Kolo Toure stormet inn i feltet og løp rett inn i Carlos Bocanegra. Dommeren mente han ble felt, og Robin van Persie feide ballen opp i nettaket.

Fulham, som i annen omgang hadde noen store sjanser til å punktere kampen da Arsenal blottla seg bakover, skulle ikke få det ene poenget heller. I kampens siste minutt sendte Cesc Fabregas et langt framspill inn i feltet. Hviterusseren Alexander Gleb tok ned ballen på brystet, og med Warner på feil fot sendte han et lurt skudd i hjørnet.

Det var spilt bare 50 sekunder da Lehmann dummet seg ut på et tilbakespill fra Gaël Clichy. I stedet for å klarere prøvde han en pasning, og presset av David Healy traff han ballen urent. Fulham-spissen fikk ballen i foten og sendte den i mål.

Deretter ble det Tony Warners kamp mot Arsenal-overmakten. Han leverte strålende redninger på forsøk fra Tomas Rosicky, Alexander Gleb og Cesc Fabregas i første omgang, og fra Rosicky og Gleb igjen etter pause.

Da det så ut som Arsenal måtte gå tomhendt fra serieåpningen, viste Arsène Wengers menn igjen sin spesielle evne til å komme tilbake og vende kamper. De gjorde det oftere enn noe annet lag forrige sesong, og plukket tre poeng også søndag.

Debutantene reddet Chelsea

Chelsea – Birmingham 3-2 (2-2). C: Pizarro (17), Malouda (31), Essien (50). B: Forssell (15), Kapo (36). T: 41.590.

Med dagens seier har Chelsea spilt 64 hjemmekamper uten nederlag, og passerte dermed Liverpools tidligere rekord på 63 kamper som ble satt mellom 1978 og 1980.

José Mourinhos mannskap har ikke tapt en seriekamp på Stamford Bridge siden februar 2004 (mot Arsenal).

Men Chelsea måtte slite for å sikre seg tre poeng. Finske Mikael Forssell, som tidligere har spilt i Chelsea, nikket Birmingham i ledelsen et kvarter ut i kampen.

Chelsea svarte umiddelbart ved debutanten Claudio Pizarro som bredsidet ballen i mål, men skuddet burde vært reddet av den unge Birmingham-keeperen Colin Doyle (22).

Florent Malouda spilte også sin første ligakamp for Chelsea og ga vertene ledelsen 2-1 etter en drøy halvtime. Men Birmingham nektet å gi opp og utlignet ved Oliver Kapo.

Fem minutter ut i annen omgang kom avgjørelsen. Doyle klarte ikke å avverge Michael Essiens skudd fra rundt 20 meter. (©NTB)

Les også:

Gerrard med supermål mot Villa

Personvernpolicy