- Fem bolighus tatt av ras i Dokka

Fem bolighus sør for Dokka i Oppland skal ha blitt totalskadd av leirras søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem bolighus sør for Dokka i Oppland skal ha blitt totalskadd av leirras søndag.(Illustrasjonsfoto: Scanpix)Fem bolighus sør for Dokka i Oppland skal ha blitt totalskadd av leirras søndag.(Illustrasjonsfoto: Scanpix)

– Ifølge øyenvitner så står det dårlig til ja. Politiet har ikke vært og sett på skadene selv, men er på vei opp, sier Kristian Bjaanes ved operasjonssentralen i Vestoppland politidistrikt til NTB.

Raset gikk ved 12-tiden søndag. Flere veier er også stengt på grunn av jordras og store vannmengder.

– Vi sliter med å komme oss fram, siden stort sett alle veier er sperret. Men vi har et helikopter i området, sier operasjonslederen.

– Det er store problemer for en del privatboliger. Vi driver nå og jobber i et boligfelt på Dokka, der det er store vannmasser. Det er ikke fare for liv og helse, men vi jobber med å sikre verdier, sier han.

Det er kommunene Nordre og Søndre Land som merker nedbørsmengdene best søndag.

Riksvei 245 og fylkesvei 193 i Oppland er begge stengt etter at jord, vann og stein har rast ut i veibanen.

– Disse veiene er sperret, og Mesta er på vei ut nå for å se på rasene. Ingen personer eller biler ble berørt av rasene, sa Kristian Bjaanes til NTB i 11-tiden søndag.

Riksvei 33 og fylkesvei 162 ble også stengt søndag på grunn av flom. (©NTB)

Artikkelen er oppdatert kl. 15.15

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus