– Monarkiet svekkes ikke av engleskole

Monarkiets stilling vil ikke svekkes som følge av prinsesse Märtha Louises såkalte engleskole, mener forfatter og biograf Tor Bomann-Larsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forfatter Tor-Bomann Larsen tror ikke alt bråket rundt Märtha Louse den siste tiden har svekket monarkiet. (Foto: Scanpix)Forfatter Tor-Bomann Larsen tror ikke alt bråket rundt Märtha Louse den siste tiden har svekket monarkiet. (Foto: Scanpix)

Forfatteren er en av landets fremste eksperter på kongehuset. Selv om prinsessen lørdag kveld tok til motmæle mot all presseomtale i forbindelse med den såkalte engleskolen, tror ikke Bomann-Larsen folks tillit til monarkiet vil svekkes.

– At prinsessen nå har lettet på sløret, har hun vunnet på. Hun gjorde et ganske vinnende inntrykk, og hun har jo veldig mye på hjertet. Det er sikkert ikke siste gang vi hører fra henne, hevder Bomann-Larsen overfor NRK.

Han mener derimot at prinsesse Märtha Louise med fordel bør vurdere å si fra seg sin plass i arverekkefølgen. Han tror det kan oppfattes som problematisk at hun som en del av kongefamilien trekker inn det holistiske element.

– Den er riktignok hypotetisk i den forstand at vår tronfølge er godt sikret gjennom kronprinsfamilien. Hun er nummer fire, sier Bomann-Larsen.

Dersom hun sier fra seg plassen vil hun også stå friere til uttale seg uten å bli «mobbet» i mediene, mener han. (©NTB)

Personvernpolicy