Gransker terrortrusler mot New York

Gransker terrortrusler mot New York
Gransker terrortrusler mot New York

Politiet i New York gransker påstander om at militante islamister planlegger et atomangrep mot byen. Påstandene ble satt fram på internett fredag, og lørdag ble sikkerhetsarbeidet trappet opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksperter bruker måleapparater for å kontrollere strålingsnivået ved bruer og tunneler, for å finne eventuelle tegn til radioaktivitet. Borgermester Michael Bloomberg understreker at dette gjøres som et rutinetiltak, og at det ikke er noen grunn til panikk.

Trusler og spekulasjoner av denne typen dukker opp nærmest daglig i byen med åtte millioner innbyggere, påpekte Bloomberg lørdag. Sikkerhetsberedskapen i New York er uforandret på oransje nivå, det nest høyeste på skalaen. (©NTB)

Personvernpolicy