Siv Jensen: – Hågensen sitter i glasshus

Siv Jensen: – Hågensen sitter i glasshus
Siv Jensen: – Hågensen sitter i glasshus

Frp-formann Siv Jensen avviser at hun synes det er greit med fete opsjonsutbetalinger, men retter skytset mot regjeringen og Yngve Hågensen, ikke Hydro.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet har innledet valgkampen foran høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg med saftige angrep på Fremskrittspartiets leder Siv Jensen og hennes angivelige aksept av de omstridte opsjonsutbetalingene i Hydro. Torsdag var det tidligere LO-leder Yngve Hågensen som framførte kritikken. Det har Jensen liten forståelse for.

– Det singler i glass når Yngve Hågensen prater. Jeg vil minne ham om at han satt i Statoil-styret og var med på å vedta en utbetaling til Harald Norvik på 30 millioner kroner. Det er kanskje noe han burde tenke på før han kritiserer andre, sier Jensen.

Samtidig avviser hun at hun støtter opp om en grådighetskultur.

– Det er ganske stor avstand mellom det vi vanlige folk tjener og det enkelte næringslivstopper tjener. Det kan vi godt ha en debatt om, sier Jensen.

Men hennes hovedanliggende er likevel å kritisere regjeringen for ikke å bruke statens eiermakt på en forutsigbar måte, men kun reagere etter massivt press utenfra.

– Direkte frekt

Opsjonsutbetalingene var likevel ikke noe hovedtema for Siv Jensen da hun lørdag sparket i gang Frps valgkamp i Fredrikstad. Der var det kjente Frp-temaer som helse, eldreomsorg, eiendomsskatt og bompenger som sto i sentrum.

Tomannsrom på sykehjem er «direkte frekt», mener Jensen, og hun vil ha slutt på at pleietrengende skal måtte forholde seg til nye pleiere hele tiden.

– Når du i løpet av én uke skal få hjelp av 30 ulike personer til å gå på do, da blir du fratatt verdigheten, sa Jensen til de 200-300 frammøtte på Fisketorget i Fredrikstad.

– Ja det er jaggu sant, mumlet en middelaldrende kvinne til sin sidemann.

En sommerbrun og kampklar Siv Jensen gikk også løs på eiendomsskatten, som er den kanskje viktigste lokale kampsaken for Frp i Fredrikstad.

– Vi skal fjerne eiendomsskatten i Fredrikstad i løpet av fire år dersom vi kommer til makten. Det er ikke valgflesk, lover Frps ordførerkandidat i Fredrikstad, Eva Kristin Andersen (35).

Nye helter

Siv Jensen brukte også mye av taletiden på gründerne i samfunnet. Det er en totalt manglende forståelse for de verdier gründerne skaper i samfunnet, mener Jensen. Hun vil gi dem heltestatus.

– Vi skal løfte fram gründerne som våre helter, for det er de som skaper samfunnet og arbeidsplassene vi kan gå til, sa Jensen til applaus.

Sterkest applaus fikk likevel Frp-lederen da hun ba innvandrere som ikke vil lære seg norsk eller tilpasse seg norske forhold, finne et annet sted å bo enn Norge. Hun beskyldte Stoltenberg-regjeringen for å utvise innvandrere som har lært seg norsk og forsøker å finne sin plass i det norske samfunnet.

– Mens de som lager kvalm og stjeler, de får bli, sa en oppgitt Jensen.

Den slags skal det bli slutt på dersom folk flest kjøper Frps «nye medisin», som Jensen nå skal selge landet rundt fram til 10. september. Resultatet vil hun derimot ikke spå.

– Jeg vil ikke spekulere i tall, for det er velgerne som skal avgjøre. Men vi satser på gjøre det minst like godt som i kommunevalget for fire år siden, som var tidenes beste kommunevalg for Fremskrittspartiet, sier Jensen. (©NTB)

Personvernpolicy