Märtha snakker ut om engler likevel

Märtha snakker ut om engler likevel
Märtha snakker ut om engler likevel

Prinsesse Märtha Louise opplever mediekjøret om engleskolen som en gapestokk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det går fram av et intervju hun har gjort med NRK, som sendes lørdag kveld. Mens prinsessen tidligere på dagen nektet å si ett ord om engleskolen da hun møtte pressen under Bislett Summer Games for funksjonshemmede, forteller hun åpenhjertig om engler i intervjuet med NRK.

Lysvesener

– Englene er ikke fysiske, det er veldig viktig. Noen kjenner dem, noen ser dem. Hver enkelt oppfatter dem ut fra sitt ståsted. De er lysvesener for meg, som er en følelse av en veldig sterk tilstedeværelse, en sterk kjærlighetsstøtte, sier prinsesse Märtha Louise.

Hun forteller også om mediekjøret som har vært etter at planene om engleskolen ble kjent.

– Denne gapestokken som finnes. Vi har i dag et land et land hvor vi prøver å utrydde mobbing i skolene. Hvordan skal vi klare å utrydde mobbing i skolene når vi voksne oppfører oss på den måten vi gjør, spør prinsessen.

Avfeide

Da en samlet presse tidligere på dagen forsøkte å få en kommentar til engleskolen avfeide en smilende prinsesse alle spørsmål:

– Dere prøver dere, smilte hun lurt som svar på spørsmålene hun fikk om skolen.

Om hvorfor hun ikke ville si noe, var svaret klart:

– På offisielle oppdrag svarer jeg bare på spørsmål som er relatert til oppdraget. sa hun, før hun lørdag ettermiddag forlot Bislett med et samlet pressekorps i hælene.

Urettferdig

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund sier til NTB at han opplever Märtha Louses uttalelser som lite veloverveid.

– Gapestokk som en generell karakteristikk av norske medier er dypt urettferdig. Det burde hun vite.

Kokkvold viser til at norsk injurielovgivning, samt pressens egne etiske retningslinjer skal hindre at dette skjer. Samtidig peker Kokkvold på at prinsessen selv har valgt å gå ut offentlig med sitt forhold til engler.

– Vi lever altså i et åpent samfunn der dette vekker oppmerksomhet og dermed debatt. Gjennom mediene er det formidlet sterk kritikk, hun er blitt raljert med og latterliggjort av noen og støttet av andre. Hvis hun forventet at alle skulle så å si delta i englekoret, må hun ha hatt svært urealistiske oppfatninger om dette, sier Kokkvold til NTB.

Personvernpolicy