To uker varetektsfengsel for 23-åring

Mannen som slo ned Ali Haji Mohamed Farah i Sofienbergparken ble lørdag varetektsfengslet i to uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mareritt

Mannen som slo ned artisten Kohinoor Nordbergs mann, Ali, i Sofienbergparken sist mandag, er varetektsfengslet i to uker.

Foto: Scanpix

Rettens begrunnelse for varetektsfengslingen er faren for bevisforspillelse. Den 23 år gamle mannen har innrømmet at han slo Ali, men innrømmer ikke straffskyld. Han sier han følte seg truet da fornærmede gikk mot han og at det var grunnen til at han slo.

Faren for bevisforspillelse ligger etter rettens mening i det forhold at den siktede var sammen med flere venner da konflikten oppsto i Sofienbergparken. De er ennå ikke avhørt av politiet.

Sprik

Det foreligger sprik mellom siktedes forklaring og vitneforklaringer og politiet vil foreta avhør av siktedes venner uten å risikere påvirkning av vitner.

Retten konkluderer med at bevismaterialet så langt peker i retning av uprovosert vold og at det ikke foreligger holdepunkter for at siktede følte seg truet.

I tillegg sier retten at det vil virke støtende for allmennhetens rettsfølelse om ikke siktede i det minste blir holdt varetektsfengslet en tid. Retten viser her til paragraf 172 i straffeprosessloven.

Siktede sjokkert

Siktedes forsvarer Tor Erling Staff sier til Aftenposten.no at mannen er sjokkert over dimensjonene saken har fått.

– Han er nok havnet oppe i noe som han aldri i sine verste mareritt hadde drømt om, sier Staff.

Mannen ble arrestert torsdag kveld, etter å ha blitt gjenkjent av vitner. Forsvareren er ikke overrasket over at Oslo tingrett fengslet mannen lørdag.

– Han har den ulykke at han har havnet midt oppe i en voldsom mediesak, sier Staff til Aftenposten.no.

Slo hardt

Retten uttaler seg i kjennelsen også om selve voldsepisoden. Den legger til grunn at siktede har slått hardt. Selv om skadene på fornærmede kanskje kunne ha blitt mindre om han var blitt brakt raskere til sykehus, påvirker ikke dette det forhold at nedslåingen var en hensynsløs og brutal legemskrenkelse.

Retten viser til at aktor under rettsmøtet opplyste at man ennå ikke vet om fornærmede vil få varige skader etter hendelsen. (©NTB)

Oppdatert klokken 16.05

Personvernpolicy