Narkokonge arrestert

Colombias ledende kokainkonge hadde endret utseendet ved hjelp av plastiske operasjoner. Men han ble til slutt avslørt på stemmen.   

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Illustrasjonsfoto Scanpix)(Illustrasjonsfoto Scanpix)

Brasiliansk politi arresterte tirsdag lederen for Colombias største kokainkartell, Juan Carlos Ramirez Abadia, i et luksuriøst boligområde utenfor Sao Paulo.

Politiet hadde i flere år jaktet på narkobossen. Men fordi han opererte under flere dekknavn og hadde gjennomgått flere plastiske operasjoner for å endre utseende, manglet de en positiv identifikasjon av mannen.

Den fikk de først da stemmeprøver, innhentet ved telefonavlytting, ble analysert av amerikanske eksperter. Avansert utstyr for stemmeanalyser er blitt et sentralt våpen, både i jakten på terrorister og kriminelle, og kan være like sikkert som et fingeravtrykk, sier amerikanske eksperter.

Ramirez Abadia, med klengenavnet «Chupeta» («kjærlighet på pinne»), regnes som en av de mektigste narkobossene i verden, og anklages for å ha smuglet tonnevis med kokain inn i USA helt siden 1990.

Han skal også ha beordret drap på flere hundre politifolk og informanter, både i Colombia og USA.

Kokainkongen rømte til Brasil for fire år siden, og har investert kokainpenger i forskjellige virksomheter, fra hoteller til kvegrancher.(©NTB)

Personvernpolicy