Erkjenner feilvurdering

Ullevål universitetssykehus erkjenner at det ble gjort feilvurderinger i forbindelse med hendelsen i Sofienbergparken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:
Illustrasjonsfoto på forsiden: Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

Etter tidligere å ha hevdet at alle rutiner ble fulgt, skriver Ullevål universitetssykehus i en pressemelding fredag kveld, at det ble gjort feilvurderinger da Ali Haji Mohamed Farah ikke ble tatt med i ambulansen etter å ha blitt slått ned i Sofienbergparken mandag.

Erkjenner grov feilvurdering

Sykehuset beklager sterkt disse feilvurderingene. Viseadministrerende direktør ved Ullevål universitetssykehus, Erik Hope, sier det er innlysende at ambulansepersonalet gjorde feilvurderinger i Sofienbergparken.

– Mannen burde vært kjørt direkte til Ullevål sykehus, med tanke på det som har kommet fram ved nærmere undersøkelser på legevakten. Det er selvfølgelig også en grov feilvurdering at vi ikke kjørte mannen til legevakten selv, sier Hope til NTB.

Hvorfor dette ikke ble gjort, er nå under gransking av fylkeslegen. Hope sier konklusjonene vil bli trukket på bakgrunn av Fylkeslegens rapporter.

Beklager utsagn

Sykehusledelsen beklager også at tidligere utsagn har gitt et annet inntrykk, står det i pressemeldingen.

– Konklusjonen kom litt bombastisk da denne pressebriefingen ble holdt, men det vi viste til i pressemeldingen som feilvurderingen, er primært i vurderingen av pasienten, sier han.

Advokat Abid Q. Raja, som representerer Farah og familien hans, er glad sykehuset kommer med denne innrømmelsen.

– Det er veldig bra at sykehuset endelig bekrefter at det ble gjort feilvurderinger. I tillegg til at det går bra med Ali, var det noe av det viktigste for familien, sier Raja til NTB.

Politiet kan lære av sykehuset

Raja mener Ullevål med dette viser vilje til å bli sett i kortene, og endre på det som ikke er slik det skal være.

– At de erkjenner feil viser en god kultur, og at det er mulig å få til endringer. her har for eksempel politiet noe å lære, sier han.

Samtidig ber advokaten de som har oppsøkt hjemmene til ambulansepersonellet som lot Farah bli igjen, om å besinne seg.

– Familien til Ali har ikke noe til overs for at folk tar saken i egne hender. Dette er en debatt som skal føres med ord, ikke knyttnever. Å ty til vold er ikke å vise støtte, men er respektløst overfor vår sak, sier Raja. (©NTB)

Saken ble oppdatert av redaksjonen kl. 19.29.

Personvernpolicy