Manchester United tar gull!

Manchester United tar gull!
Manchester United tar gull!

ABC Nyheter tror Manchester United forsvarer tittelen fra i fjor. Nærmest følger, ikke uventet, Jose Mourinho og Chelsea. Dermed må John Arne Riise vente nok ett år før han kan løfte «The Premiership-

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Red glory again»

ABC Nyheter tror Manchester United i mai vil stå som vinnere av Premier League 07/08. Owen Hargreaves vil være en av de som vil bidra til at Sir Alex Fergusen fortsetter å fylle opp premieskapet på Old Trafford
Foto: Scanpix

Alle spådommer fra landets aviser før Premier League åpner er at ligaen i England kun kan vinnes av tre lag.

ABC Nyheter er intet unntak.

1. Manchester United

Vi tror Sir Alex Ferguson igjen trekker det lengste strået og sørger for at klubben etter sesongen vil stå med 16 triumfer i den engelske toppserien. Det vil i så fall være skottens tiende Premier League-seier, og hans 27. pokal totalt i klubben. Dette er intet annet enn imponerende.

Mange vil hevde at Chelsea på papiret kanskje har en sterkere tropp, men London-laget kan ikke matche «Red Devils» på ett viktig punkt: Manchester United er engelsk fotballs absolutte mest samspilte og beste lag.

Når fjorårets beste spiller, portugisiske Cristiano Ronaldo, har fått nok ett år under Fergusons beskyttende vinger, stopperparet Vidic/Ferdinand er blitt enda mer samspilte enn i fjor, Giggs ser ikke ut til merke alderen og Carlos Tevez, i spann med Wayne Rooney, bare venter på skyte i stykker nettmaskene på Old Trafford, ja da blir det edelt metall.

Når en i tillegg kan krydre startelleveren, og troppen, med ivrige Patrice Evra, fotballhjernen Paul Scholes, ankeret Michael Carrick, løpsmaskinen Owen Hargreaves og «Supersub» Ole Gunnar Solskjær, har ManU et så stort register å spille på at de nesten er umulig å stoppe.

Vi tror at det vil bli jevnt som i fjor, men verken Chelsea eller Liverpool vil klare å opprettholde den stabiliteten som trengs for å bli engelsk ligamester.

2. Chelsea

Chelsea er det laget som vil følge United nærmest til døra. Jose Mourinho har en vanvittig god tropp å plukke spillere fra, men det er en kjent sak at «ikke alle stjerner kan skinne samtidig». Laget er mer avhengig av at enkeltspillere som keeper Peter Czech, stopper John Terry, kaptein Frank Lampard og målmaskin Didier Drogba fungerer optimalt, enn Uniteds beste menn. Uten disse vil Chelsea ikke være i stand til å utfordre United om gullet.

Et sykdomstegn i klubben er det også når Frank Lampard krangler om sin egen fremtid og lønn i klubben.

Vi mener også United ikke er så sårbare for skader og karantener som guttene fra Stamford Bridge. Chelsea har riktignok utrolig mange gode spillere på benken, men laget vil i det lange løp lide av at de mangler matchtrening. Og når noen spillere får mye spilletid, vil resten av stjernegalleriet oppleve misnøye. Det er nesten ingen i Chelsea som er vant til å sitte på benken. Det er, og vil alltid forbli, en stor utfordring for Mourinho så lenge han rår over «giganter» over hele linja.

3. Liverpool

Liverpool er gode, veldig gode. Det er bare så synd de også kan være så fryktelig dårlige. De siste sesongene har klubben rotet det til for seg selv ved å tape hjemme mot dumpekandidater den påfølgende serierunden etter seire mot gulljagende rivaler. Liverpool har en sterk tropp, og er på sine beste dager like gode som Manchester United og Chelsea, men bunnivået er langt lavere enn de nevnte klubber. Men når sant skal sies ser Liverpool i år ut som en seriøs utfordrer til topplasseringen. Med nyervervelser som Torres, Voronin og Babel (i tillegg kommer kanskje Heinze fra United?) kan det bli hyggelig å være Liverpool-supporter i år. Håpet til klubben ligger i at «minene» hjemme mot Wigan, Fulham og Derby ryddes av veien, og at de røde begynner å ta seks poeng hver sesong mot lillebror Everton.

Av andre lag tror vi Arsenal i år blir forbipassert av erkefienden Tottenham. Thierry Henry er forsvunnet til Barcelona og det å erstatte franskmannen i en fei er så og si umulig. I sannhet spilte ikke Wengers yndlig mye i fjor, men en spiss av hans kaliber vil uansett merkes, om han spiller mye eller lite. Håpet til «The Gunners» ligger i at klubben begynner å sette de mulighetene som laget alltid får mange av. I fjor skuslet de bort for mange store sjanser, sjanser det er lettere å score enn å bomme på. Men så lenge klubben har storheter som Lehmann i mål, Toure i forsvaret, Fabregas på midten og Adebayor fremme, skal de ikke avskrives helt. Men i likhet med Liverpool svinger laget litt for mye til at de kan regnes som en «sikker» vinner. Svingningene blir i år så store at de blir forbigått av Tottenham. Noe som kanskje for en Arsenal-supporter er verre enn å rykke ned fra Premier League?

I bunnen vil det ikke uventet være en rå kamp for å overleve. Vi tror ett av de nyopprykkede lagene, Sunderland, klarer seg. Roy Keane fikk en trøblete start på sesongen da han tok over roret før opprykksesongen i fjor, men viste i løpet av Championship-året at han har peiling på det han driver med. Klubben har hentet en meget spennende keeper, den skotske landslagsmannen Craig Gordon, fra Hearts. Han kan få fort bli den keeperen som får det mest travelt av samtlige i ligaen, men vi tror han står i mot og redder klubben fra et «sikkert» nedrykk.

Les også i ABC Nyheter:

- Ferguson eller Mourinho vinner

Gamsten drømmer om sitt første trofè

- Premier League er viktigst


Slik tror ABC Nyheter Premier League vil ende:

1. Manchester United

2. Chelsea

3. Liverpool

4. Tottenham

5. Arsenal

6. Everton

7. Newcastle

8. Blackburn

9. Manchester City

10. Aston Villa

11. Portsmouth

12. Middlesbrough

13. West Ham United

14. Bolton Wanderers

15. Fulham

16. Reading

17. Sunderland

18. Birmingham City

19. Wigan Athletic

20. Derby County

Personvernpolicy