Gamsten drømmer om sitt første trofé

Morten Gamst Pedersen håper på å oppfylle drømmen om å spille finale på Wembley.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Morten Gamst Pedersen vil gjerne finne en cup og gleder seg til seriestarten lørdag borte mot Middlesbrough. Foto: Magnus Aabech / SCANPIX.Morten Gamst Pedersen vil gjerne finne en cup og gleder seg til seriestarten lørdag borte mot Middlesbrough. Foto: Magnus Aabech / SCANPIX.

Til tross for interesse fra de store klubbene, forblir Morten Gamst Pedersen lojal overfor Blackburn. Nå vil han vinne sitt første trofé med klubben. Etter å ha vært i semifinale i FA-cupen to ganger, håper «Gamsten» på å oppfylle drømmen om å spille finale på Wembley.

- Jeg skulle gjerne vunnet en cup. Det å komme til en finale ville vært stort for både klubben og meg, sier Gamst Pedersen til NTB.

- Jeg har bare vært på Wembley én gang. For å se Arsenal mot Barcelona for åtte år siden, forteller han.

Den 25-årige vingen er blitt en av Blackburns største stjerner. Med flere spektakulære mål og stadige innlegg fra kanten, har fansen trykket nordmannen til sitt bryst.

Stor interesse

Og det er ikke bare supporterne som setter pris på Vadsø-gutten. I sommer har flere storklubber luktet på Gamst Pedersen, og Tottenham skal ha budt 100 millioner kroner for å sikre seg nordmannen.

- Smigrende, men jeg kan ikke være skuffet. Det er morsomt at de viser interesse, sier han.

Likevel bedyrer han at ikke ønsker seg vekk fra Ewood Park. Men ambisjonene om spill i større klubber er der fortsatt.

- Selvfølgelig har jeg det. Alle har lyst til å spille mesterligafinale, og jeg tror ikke det blir med Blackburn. Men det er ikke jeg som bestemmer om jeg skal gå eller ikke, forteller Gamst som håper spekulasjonene ikke skal påvirke prestasjonene hans på banen.

- Det kan bli tungt å holde fokus med mye spekulasjoner og mas. Jeg prøver å være mest mulig profesjonell. Det er egentlig ikke noe jeg tenker på, men når mediene spør hele tiden, så gjør jeg det litt, sier han.

Vil bli bedre

Venstrevingen er i ferd å bli en respektert stjerne i England. Nå håper Gamst Pedersen at han kan ta et steg videre som spiller.

- Jeg må utvikle meg på alle områder, som tempo og ballkontakt. Jeg skal jobbe videre med avslutningene og perfeksjonere. Det er morsommere å treffe på tre av fem forsøk enn to av fem. Jeg er blitt tøffere fysisk og vant med spillet, men kan fortsatt bli enda tøffere, sier den tidligere Tromsø-spilleren.

Lørdag sesongåpner han borte mot Middlesbrough. Med en god start håper 25-åringen at Blackburn kan kjempe om en plass i topps seks slik at «Rovers» kvalifiserer seg til spill i Europa igjen.

- Det blir godt å komme i gang, og du er alltid litt spent. Jeg håper vi kan tangere det vi har gjort de siste årene. Det er små marginer, og forrige sesong var det få poeng opp til nummer seks, sier han til NTB.

Han tror gullkampen vil stå mellom Manchester United og Chelsea.

- Jeg tror United blir sterke i år. Det mest stabile laget vinner, mener Gamst som selv bor i Manchester. (©NTB)

Personvernpolicy