Ingen lyd fra gruvearbeidere i USA

Et hull er boret gjennom fjellet og en mikrofon firet ned til seks gruvearbeidere i Utah, som har sittet innesperret i en sammenrast gruve siden mandag. Men mikrofonen har ikke registrert noen lyd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Assisterende leder av administrasjonen for gruvesikkerhet og helse, Richard Stickler, sier at en mikrofon er firt ned til et tomrom i gruven i Utah. (foto: REUTERS/Ramin Rahimian/ SCANPIX)Assisterende leder av administrasjonen for gruvesikkerhet og helse, Richard Stickler, sier at en mikrofon er firt ned til et tomrom i gruven i Utah. (foto: REUTERS/Ramin Rahimian/ SCANPIX)

Huntington (NTB-AP): - Jeg vil ikke se på det som verken bra eller dårlige nyheter. Arbeidet er ikke ferdig, sier leder av Murray Energy Corp., Bob Murray.

Et borehull med en diameter på 6 centimeter er boret inn til gruvearbeiderne og en mikrofon senket ned de rundt 457 meterne.

- Et bor har nådd gjennom til et tomrom i gruven. Dette er gode nyheter, sa assisterende leder av administrasjonen for gruvesikkerhet og helse, Richard Stickler, fredag morgen.

Men mikrofonen som ble firt ned fredag, plukket ikke opp lyder fra mennesker i den sammenraste gruven i delstaten Utah vest i USA.

- Men oksygennivået i gruven tyder på at dersom arbeiderne overlevde raset, vil de fortsatt være i live, sier Murray. (©NTB)

Les mer:

Hull boret inn til gruvearbeidere i USA

Personvernpolicy