Pågrepet og siktet i ambulansesaken

Politiet i Oslo pågrep torsdag kveld en mann i 20-årene i forbindelse med at Ali Haji Mohamed Farah (37) ble slått ned i Sofienbergparken i Oslo mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Mannen ble pågrepet og siktet etter at han skal ha vært inne til avhør i saken torsdag, melder VG Nett. En rekke personer med tilknytning til saken var torsdag til avhør hos politiet. Mannen som nå er siktet ble pågrepet på Grønland politistasjon i Oslo sentrum.

- Mannen som er pågrepet er siktet for å overtrådt straffelovens bestemmelser om legemsbeskadigelse, sier jourhavende jurist Anne Lise Tingvold i Oslo politidistrikt til NTB.

For flere opplysninger i saken henviser Tingvold til politiadvokat Anette Skjerven som er ansvarlig for etterforskningen. Den siktede mannen hadde sent torsdag kveld ikke fått oppnevnt en forsvarer.

Farah ble mandag ettermiddag slått ned i Sofienbergparken i Oslo. Ifølge samboeren Kohinoor Nordberg var opptakten at 37-åringen ba noen som sparket fotball i parken om å vise hensyn til at det var små barn som kunne bli truffet av ballen.

Da ambulansen kom til stedet lå Farah blødende på bakken, men øyenvitner har forklart at personellet i sykebilen nektet å ta ham med seg fordi han tisset på seg. Mannen er operert for hjerneblødning og ligger i respirator.

Den skaddes samboer har anmeldt både politiet og ambulansepersonellet for tjenesteforsømmelse. Helsetilsynet har opprettet tilsynssak mot Ullevål sykehus, og Likestillings- og diskrimineringsombudet har bedt om en redegjørelse for påstander om etnisk diskriminering. Sykehusdirektør Tove Strand opplyste torsdag at det blir en ekstern gransking av om sykehusets rutiner ble fulgt i saken. (©NTB)

Personvernpolicy