Pågrepet og siktet i ambulansesaken

Politiet i Oslo pågrep torsdag kveld en mann i 20-årene i forbindelse med at Ali Haji Mohamed Farah (37) ble slått ned i Sofienbergparken i Oslo mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Mannen ble pågrepet og siktet etter at han skal ha vært inne til avhør i saken torsdag, melder VG Nett. En rekke personer med tilknytning til saken var torsdag til avhør hos politiet. Mannen som nå er siktet ble pågrepet på Grønland politistasjon i Oslo sentrum.

- Mannen som er pågrepet er siktet for å overtrådt straffelovens bestemmelser om legemsbeskadigelse, sier jourhavende jurist Anne Lise Tingvold i Oslo politidistrikt til NTB.

For flere opplysninger i saken henviser Tingvold til politiadvokat Anette Skjerven som er ansvarlig for etterforskningen. Den siktede mannen hadde sent torsdag kveld ikke fått oppnevnt en forsvarer.

Farah ble mandag ettermiddag slått ned i Sofienbergparken i Oslo. Ifølge samboeren Kohinoor Nordberg var opptakten at 37-åringen ba noen som sparket fotball i parken om å vise hensyn til at det var små barn som kunne bli truffet av ballen.

Da ambulansen kom til stedet lå Farah blødende på bakken, men øyenvitner har forklart at personellet i sykebilen nektet å ta ham med seg fordi han tisset på seg. Mannen er operert for hjerneblødning og ligger i respirator.

Den skaddes samboer har anmeldt både politiet og ambulansepersonellet for tjenesteforsømmelse. Helsetilsynet har opprettet tilsynssak mot Ullevål sykehus, og Likestillings- og diskrimineringsombudet har bedt om en redegjørelse for påstander om etnisk diskriminering. Sykehusdirektør Tove Strand opplyste torsdag at det blir en ekstern gransking av om sykehusets rutiner ble fulgt i saken. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus