Jenter selger sex for å finansiere kleskjøp

Jenter selger sex for å finansiere kleskjøp
Jenter selger sex for å finansiere kleskjøp

Unge jenter helt ned i ungdomsskolealder lar seg fotografere nakne eller tyr til prostitusjon for å finansiere dyre kleskjøp, hevder en forsker i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Illustrasjonsfoto:

Bergen (NTB): Forsker Siv Børsheim har undersøkt jenters forhold til klær i to år, skriver Bergens Tidende. Hun baserer sine funn på intervjuer med fem helsesøstre i Bergen som til sammen jobber med 2.500 jenter. Helsesøstrene forteller om et voldsomt klespress blant jenter mellom 9 og 18 år. De siste fem årene har tendensen økt.

- På ungdomsskolen kan nakenfotografering være en løsning for å få råd til de rette klærne, på videregående er noen som prostituerer seg. Det er helt sprøtt hva jenter kan få seg til å gjøre. Og presset kommer stadig tidligere, sier Børsheim.

Hun forteller at tendensen blant jentene er at alle blir mer og mer like. Klær, kroppsfasong og hår skal være den samme. Hun forklarer fenomenet med at det er spesielt i denne alderen jenter er mest redde for å skille seg ut. Dermed får noen få ledere svært stor innflytelse. (©NTB)

Illustrasjonsfoto forside: Scanpix

Personvernpolicy