- Ferguson eller Mourinho vinner

- Ferguson eller Mourinho vinner
- Ferguson eller Mourinho vinner

Drillo, Erik Thorstvedt og Henning Berg er enige. Kun to-tre lag er gode nok til å vinne Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvem vinner Premier League?

Ifølge ekspertene ABC Nyheter har snakket med kommer kampen om gullet også i år til å stå mellom Manchester United og Chelsea. Drillo mener også at Liverpool kan bli å se på toppen av tabellen når siste serierunde er ferdigspilt 11. mai neste år.

Alle foto: Scanpix

Førstkommende lørdag er det duket for en ny sesong i Premier League. Spenning er stor for flere tusen fans i Norge som holder med ulike lag i den engelske toppserien.

ABC Nyheter har spurt noen norske fotballpersonligheter, med fartstid i engelsk fotball, om hvordan de tror det går i årets sesong.

Dette spurte vi ekspertene om:

1 - Hvilket lag vinner Premier League, og hvorfor?

2 - Hvilket lag kommer til å overraske?

4 - Hvem anser du for å være Premier Leagues beste spiller?

Erik Thorstvedt - Mangeårig keeper for Tottenham

Erik Thorstvedt har tro på at Chelsea revansjerer fjorårets sure andreplass i Premier League.Erik Thorstvedt har tro på at Chelsea revansjerer fjorårets sure andreplass i Premier League.

på 80- og 90 tallet.

1 - Jeg tror Chelsea kommer til å revansjere fjorårets andreplass. Det var godt for engelsk fotball at United vant i fjor, men Chelsea er nå sugne på å ta tilbake topplasseringen. Tendensen til Chelsea var at de begynte å spille mer kalkulerende og litt for kynisk. Det tror jeg de til slutt tapte på. Men i år vinner Drogba og co foran United.

2 - Overraskelser? Oj, vanskelig å si, men jeg tror Sunderland kommer til å gjøre det godt. Ett lag overrasker alltid og det kan fort bli Roy Keanes mannskap.

3 - Det har uten tvil vært Thierry Henry de siste årene, men nå er jeg vel litt mer usikker. Jeg vil lande på Uniteds Cristiano Ronaldo. Jeg vil påstå at han vant ligaen alene for United i fjor.


Henning Berg - Utallige kamper For Manchester United og Blackburn. Eneste nordmannen med ligamesterskap for to forskjellige engelske klubber.

1 - Veldig vanskelig å si, men det kommer til å stå mellom United og Chelsea. Liverpool tror jeg ikke er gode nok i det lange løp. Må jeg si noe lander jeg på gamle kjente i Man U.

Henning Berg tror på gamle venner i Manchester United.Henning Berg tror på gamle venner i Manchester United.

2 - Jeg følger ikke så veldig nøye med på alt som rører seg så det er vanskelig å uttale seg om hvilket lag som kommer til å gjøre det uventede. Men Tottenham tror jeg kan være laget som gjør det overraskende bra. De har kjøpt mye, og det de har hentet er av god kvalitet. Av nykommerne vil Sunderland få store problemer, de har rett og slett en for liten og dårlig tropp.

3 - Et veldig vanskelig spørsmål, men om en tar utgangspunkt i det som skjedde i fjor blir det Ronaldo i United, sammen med Terry i Chelsea. Begge er utrolig viktig for sine lag. En kunne se det tydelig da Terry var ute med skade for Chelsea mot slutten av forrige sesong, da slet laget voldsomt.

Egil «Drillo» Olsen - Norges eneste trener som har hatt ansvaret for ett engelsk toppserielag. Sammen med Lars Tjernås satt Drillo i sjefsstolen på Selhurst Park og styrte Wimbledon FC til sikkert nedrykk sesongen 1999/2000.

Drillo er usikker, men tror også Liverpool kan vinne årets Premier League.Drillo er usikker, men tror også Liverpool kan vinne årets Premier League.

1 - Det kommer til å stå mellom tre lag - Man U, Chelsea og Liverpool. Noe annet er utenkelig. Noen vil sikkert ha med Arsenal også, men de har ikke styrket seg nok til at de skal kjempe om gullet. Dersom jeg skal ta et valg lander jeg på Man U.

2 - Vanskelig å si hvilket lag som vil overraske. I fjor gjorde vel Reading det godt?, og det kan gjerne fortsette i år også. I tillegg har jeg stor sans for Aston Villa-sjef, martin O`Neill. En meget dyktig manager som kan gjøre Birmingham-laget til en outsider. Tottenham blir som ifjor, en 5.-6.plass, mens Portsmouth også i år kan komme til å gjøre sine saker bra.

3 - Jeg har ikke noe klart svar på det. I år er ikke Henry med for Arsenal og dermed faller han bort. Folk vil vanligvis trekke frem en midtbanespiller eller en angriper som scorer mål, men jeg ser mange spennende typer også de bakre ledd hos flere lag. Jeg kunne fort nevnt en 5-6 stykker, men det å skille èn spiller klart ut er vanskelig.

Slik spilles første runde i Premier League:

Lørdag 11. august

Sunderland - Tottenham kl. 13.45

Bolton - Newcastle kl. 16.00

Derby - Portsmouth kl. 16.00

Everton - Wigan kl. 16.00

Middlesbrough - Blackburn kl. 16.00

West Ham - Manchester City kl. 16.00

Aston Villa - Liverpool kl. 18.15

Søndag 12. august

Arsenal - Fulham kl. 13.00

Chelsea - Birmingham kl. 14.30

Manchester United - Reading kl. 17.00

Personvernpolicy