Rent bord av Boasson Hagen

Rent bord av Boasson Hagen
Rent bord av Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen vant begge etappene og sammenlagt da han lekte med proffene i etapperittet Paris – Correze på sykkel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Scanpix
20 år gamle Edvald Boasson Hagen imponerer Thor Hushovd.


Chaumeil (NTB): Den norske 20-åringen kopierte Thor Hushovds sammenlagtseier fra 2001. Crédit Agricole-stjernen seiret som 23-åring og var inntil torsdag eneste norske sammenlagtvinner av rittet.

Men Hushovd greide aldri å vinne en etappe.

- Når han vinner på den måten mot proffer, er det vanvittig sterkt. Edvald viser gang på gang at det er riktig for ham å gå til et stort, profesjonelt lag nå, sier en imponert Hushovd til NTB.

Mens nordmannen malte i senk konkurrentene og knuste restene mot slutten av harde stigninger onsdag, spurtet Boasson Hagen til sin annen etappeseier av to mulige dagen etter.

Ingen har tidligere greid to etappeseirer i rittet.

Spurtseier


Et tidlig brudd ble holdt under kontroll av Team Maxbo Bianchi, og omsider fikk det norske laget hjelp av de større lagene til å kjøre inn frontmennene.


50 meter før mål blåste Edvald Boasson Hagen forbi utbryterne da han spurtet i senk hovedfeltet.


- Jeg har nesten ikke ord. Vi visste etter hvert at sjansen til sammenlagtseier var stor. Så drar han til og vinner etappen i tillegg, sier sportsdirektør Gino van Oudenhove i Team Maxbo Bianchi-laget.Seieren var Edvald Boasson Hagens 13. denne sesongen.


- Vi har forsvart mange ledertrøyer før, og det gjaldt å følge samme prosedyre som før, men det måtte jobbes hardt i laget i dette selskapet, sa belgieren.


- Må få tid


Sterke profflag som Crédit Agricole (med Mads Kaggestad), Ag2r, Bouygues Telecom, Cofidis, FdJeux, Gerolsteiner og Agritubel forsøkte å knekke det norske sykkeltalentet, men forgjeves.


- Det blir spennende å følge med på Edvald neste år og se hvordan han vil hevde seg i de virkelig store rittene. Men det er viktig at han får litt tid på seg. Spranget opp til øverste nivå er stort, sier Thor Hushovd, som selv var 22 gammel da han ble profesjonell.


Boasson Hagen har skrevet kontrakt med det tyske storlaget T-Mobile, og han ikler seg lagets rosa drakt fra nyttår. (©NTB)

Personvernpolicy