Øyafestivalen, Middelalderparken, onsdag 8. august 2007

Vellykket festivalåpning

Vellykket festivalåpning
Vellykket festivalåpning

Med et brak åpnet Øyafestivalen 2007 inngansportene i Middelalderparken onsdag ettermiddag. Rekordmange tilskuere hadde funnet veien allerede til første konsert i halv tretiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minnekonsert
Følelsesladet minnekonsert til ære for Robert Burås på Øya i går. Foto: Nils F. Skumsvoll

Aldri har så mange festivalgjengere innfunnet seg på festivalområdet i Middelalderparken på et så tidlig tidspunkt. Allerede under åpningskonserten med Bare Egil Band klokken halv tre var det trangt om plassen foran Enga, hovedscenen på festivalområdet.

Første dag under Øyafestivalen 2007 bød på et variert og spennende program. Kanskje ikke helt overraskende avlyste en av kveldens hovedaktører, Amy Winehouse, som sportslig ble erstattet av lokale Minor Majority. Kanskje ikke helt det samme, men definitivt et plaster på såret for mange.

For øvrig gjorde norske navn som Monomen og Susanne Sundfør begge ypperlige opptredener på ettermiddagen, mens kveldens utenlandske stjernelag, bestående av blant andre Woven Hand og Nine Inch Nails sørget for å underholde det ivrige festivalpublikummet fra storscenen. Temperaturen holdt seg også på et stabilt nivå, men like etter at Woven Hand gikk av scenen åpnet slusene seg fra oven og regnet begynte å hølje ned også på denne av årets mange våte festivaler. Det vedvarte heldigvis ikke så fryktelig lenge, og da venner og musikerkolleger av avdøde Robert Burås gikk på scenen litt før halv ni var regnet forduftet mens både publikum og de medvirkende på scenen sto rørte tilbake før alt var over.Bare Egil Band
Enga Scene
Karakter: 6 av 10


Både fjas, kvalitet og moro


Bare Egil (Foto: Nils F. Skumsvoll)Bare Egil (Foto: Nils F. Skumsvoll)

Første navn på plakaten i Middelalderparken var Bare Egil Band, eller Ikke Bare Bare Egil Band Band som Egil Hegerberg også liker å kalle seg når han henger rundt med andre musikere. I alle fall hadde han med seg fullt band og blant annet kor, noe som bidro til å gjøre morovisene hans noe mer utagerende i formen enn det vi har sett fra hans Bare Egil By tidligere.

Med sitt rykende ferske album i håndbagasjen, Sanger Fra Bare Egil By - Det Noe Svakere Andrealbumet, har Egil og hans mange figurer store mengder fjas og mas og by sitt publikum på. Og responsen på spilloppene uteble ikke under åpningen av Øyafestivalen 2007.

Godt hjulpet av sitt band og homsekoret Oslo Fagottkor pløyet Egil gjennom sine låter hentet fra sine to plater, krydret med sine mange viser om menn som faller ned trapper og denslags. Den ferske singelen Politimester Egil ble behørig bejublet i full orkestrert versjon cirka midt i settet, mens det hele ble avrundet med den mer enn ti år gamle slageren Sko, igjen godt hjulpet av koret på scenen.

Konkludert leverte Bare Egil Band en morsom forestilling, attpåtil med musikalske høydepunkter servert at et stødig band. Men formelen Hegerberg benytter er langt fra noe nytt på denne mannens cv, og bortsett fra at Bare Egil ikke er alene i bandet sitt lenger, så er dette i bunn og grunn mer eller mindre det samme som han serverte oss i 10-12 år. Med andre ord, helt greit, og utvilsomt morsomt i små doser. Men heller ikke mer.


Monomen
Vika Scene
Karakter: 8 av 10

Mono i stereo

Monomen. (Foto: Nils F. Skumsvoll)Monomen. (Foto: Nils F. Skumsvoll)

De unge menn som bemanner gruppen Monomen gjorde sin entré på Vika Scene, tradisjonelt sett en forholdsvis liten scene på Øyafestivalen. I år har derimot scenen blitt utvidet til en størrelse som nærmer seg festivalens mellomste arena, Sjøsiden.

Det fremdeles relativt unge bandet har i løpet av de siste par årene bygget seg opp et solid navn innen sin sjanger og funnet frem til en upåklagelig stil som kler dem godt. Fremtoningen fra scene er også i ferd med å sette seg for gutta i bandet, som på Øya fikk vist seg frem for en uvanlig tettpakket arena med tanke på at klokken så vidt hadde passert fire på ettermiddagen på en onsdag.

Det var med andre ord trangt om plassen foran scenen mens Monomen spredte sin retroinspirerte miks av new wave og synthpop, som de tidligere i år introduserte folket for på sin selvtitulerte albumdebut. Dersom dette bandet trykker på de riktige knappene fremover, og da tenker vi ikke nødvendigvis bare på Korg-synthesizerne, er tronen som 120 Days har inntatt i stor fare for å bli overtatt av Monomen.


Susanne Sundfør
Sjøsiden Scene
Karakter: 8 av 10

Dynamisk haugesunder

Susanne Sundfør. (Foto: Nils F. Skumsvoll)Susanne Sundfør. (Foto: Nils F. Skumsvoll)

Haugesundsjenta Susanne Sundfør har hatt en kometkarriere siden hun så smått begynte å spille konserter for kort tid tilbake. Tidligere i år debuterte hun med et brak med sitt selvtitulerte debutalbum som ble sluppet for et par-tre måneder siden. Hun har i tillegg fått mye spiletid på radio, blant annet med singelen Walls, som ikke uventet ble et høydepunkt under Øya-debuten.

Susanne inntok Sjøsiden Scene, festivalens nest største, og ble møtt av en spent masse som må ha blitt overrasket av vestlendingens dynamiske liveshow. I alle fall ble denne anmelder det! På scenen hadde Susanne med seg fullt band, som i aller høyeste grad bidro til å gjøre konserten til en oppsiktsvekkende positiv musikalsk opplevelse.

Susanne Sundfør og hennes band fremsto som en gjeng musikere som ønsket nå ut til publikum. Noe som i og for seg ikke er sjelden kost. Men med tanke på Sundførs noe lavmælte stil i gaten Joni Mitchell og Carole King, ble dette intet mindre enn en uvanlig overraskende affære.

I tidligere møter med Susanne Sundfør fra scenen, har hun snarere vist seg som en vag og litt forsiktig ung dame som spiller piano og synger pent, gjerne akkompagnert av et passende og balansert band. På Øya-scenen fikk vi derimot inntrykk av at dette er blitt en voksen (dog fremdeles ung) dame som kunstnerisk har utviklet seg enormt på utrolig kort tid og som nå befinner seg i en rock'n'roll-verden med alt hva det medfører. Konklusjon: Susanne Sundfør gjorde en særdeles god figur denne tidlige onsdagskvelden med sitt utagerende og velregisserte liveshow med rocken som det bærende element. Imponerende!


Woven Hand
Enga Scene
Karakter: 8 av 10

Mer eksentrisk Woven Hand

Woven Hand. (Foto: Nils F. Skumsvoll)Woven Hand. (Foto: Nils F. Skumsvoll)

David Eugene Edwards og hans opprinnelige biprosjekt Woven Hand kom til Øyafestivalen med et velregissert liveshow. Den tidligere 16 Horsepower-sjefen var i sin sedvanlige form; uten for mye utadvendthet eller forsøk på å skjule sin blyghet. Like fullt leverte Woven Hand en forholdsvis rocka konsert, noe mer festivaltilpasset enn hva vi har sett bandet prestere ved tidligere anledninger.

Når det er sagt, så er forskjellen på 16 Horsepower og Woven Hand nettopp det som ligger i uttrykksformen. Der hvor førstnevnte i stor grad var mer utadvendt i stil og innhold, har sistnevnte stort sett stått for et langt mer innadvent musikalsk leie - i likhet med sjefen sjøl. Konserten Woven Hand serverte fra Enga Scene ble en mellomting mellom disse to. Fordelen med å se Edwards fra en stor scene er dessuten det faktum at den er høy, noe som gir publikum mulighet til faktisk å kunne observere hovedmannen. David Eugene Edwards sitter nemlig alltid på en stol under sine konserter. Noe som ofte har vist seg som et problem når Denver-bandet spiller på mindre klubbscener som knapt nok er høyere enn gulvet publikum befinner seg på.

Woven Hand bød ellers på låter fra hele bandets karriere, som har vedvart noen år nå, selv om gruppen ble etablert mens 16 Horsepower fremdeles eksisterte. Om ikke det var nok, så bød Edwards og kompani på et lite ekstranummer i form av 16 Horsepowers American Wheeze.

Oppsummert ble dette en eksentrisk og god konsert som passet festivalformatet godt. Egentlig hakket over det vi våget å forvente fra Woven Hand, som ellers er et særdeles godt band.


Robert Burås-minnekonsert
Enga Scene
Karakter: 10 av 10


Gripende minnekonsert


Sivert Høyem. (Foto: Nils F. Skumsvoll)Sivert Høyem. (Foto: Nils F. Skumsvoll)

Denne minnekonserten til ære for Robert Burås, som døde i forrige måned, ble satt opp som erstatning for hans band My Midningt Creeps, som etter den opprinnelige planen skulle ha spilt fra Enga Scene på dette tidspunktet. En fjerdedel av inntektene fra billettene som ble lagt ut for salg denne dagen går til et nyopprettet minnefond. Det skulle vise seg å bli en følelsesladet halvtime både for publikum og for musikerne på scenen.


På scenen hadde imponerende mange musikerkolleger og venner av Robert Burås funnet sin plass. Blant dem Sivert Høyem og Frode Jacobsen fra Madrugada, Alex Kloster-Jensen og andre My Midnight Creeps-kolleger, samt en rekke andre venner fra musikkbransjen, deriblant Emil Nikolaisen fra Serena-Maneesh og Kjartan Kristiansen fra DumDum Boys. Om ikke det var nok, så inntok også en rekke personlige venner og kjente scenen og dannet to kor, ett med herrestemmer og ett med damestemmer.


Ikke uventet var det Sivert Høyem som hadde æren av å fronte denne minnekonserten. Låtutvalget var hentet fra begge Burås' band; Madrugada og My Midnight Creeps, med hovedvekt på førstnevnte. Magien som ble skapt fra scenekanten når Høyem og alle de andre stemte i på låter som Running Out Of Time og The Kids Are On High Street (begge Madrugada) og sist, men ikke minst, en tårefremkallende versjon av My Midnight Creeps' I'll Let The Light Shine On You.


Med dette unike ensemblet av musikere og venner som bakmenn ble savnet av et æret og beundret medmenneske belyst på en respektfull og fin måte som ingen av de tilstedeværende lett vil glemme. Så får det heller være at begivenheten tok oppmerksomheten bort fra britiske Bonde Do Roles konsert på Vika Scene som gikk parallelt og som vi opprinnelig hadde planer om å rapportere fra.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
03:56 Protester stenger Santiagos T-bane03:29 Politiet: Mye uprovosert vold i Oslo03:15 Demokratene vil stoppe Trumps G7-planer på privat golfklubb03:11 Mann til sykehus etter voldshendelse i Eidsvoll02:43 Biden gjør byks på måling02:11 Perry vil ikke overlevere dokumenter i riksrettssaken01:53 Vestland må kutte en halv milliard01:38 Fire menn skadd i trafikkulykke i Bergen01:29 Opptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner00:30 FN fordømmer angrep under fredagsbønn i Afghanistan00:29 Flere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis00:03 Trump har nominert ny energiminister22:28 Flere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis21:47 Kina kritiserer Venstre-topp for å ha nominert Hongkong-demonstranter til fredsprisen21:45 Kvinne dømt for drapsforsøk på datterens kjæreste21:42 Ny avtale med EU gjør det lettere å utlevere norske forbrytere20:41 Dokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39 Bulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38 Macron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36 Mann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale19:44 Flesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20 Britta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01 Skogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45 Mann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40 Hundretusenvis protesterer i Barcelona17:45 Tyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31 Kjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17 Tollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08 Senterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03 Pastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42 Kvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15 Kong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48 Tilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45 Tusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44 Sælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32 Redaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17 65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27 Norwegian selger fem Boeing-fly14:26 Ap-nestor vil samarbeide med MDG14:07 Sjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06 Kvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01 Klopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00 EU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46 Oslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45 Nær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44 Oljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33 Keshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11 Pengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55 El Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55 Islamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28 Fem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27 Puigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03 Mazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44 Katalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42 Hemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14 Åpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10 Oslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48 Klager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28 Norske Skog tilbake på Oslo Børs10:14 Professor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49 Johnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46 Kan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40 Politiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39 Amnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08 Ap-politiker mener Dale ignorerer henne08:53 DNB-tjenester fungerer igjen08:50 Gull til Norge: Historien om kommentatorene08:16 Semb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54 Politiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52 Kampene fortsetter i syrisk grenseby07:14 Sp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06 Ansatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04 Hovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00 Slakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51 Football-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37 Trump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35 Nok et tap for Wild i Canada06:34 Amerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08 Sjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06 Dette skjer i dag06:05 Johnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33 Dette skjedde i natt05:28 Åtte drept da sønnen til «El Chapo» unnslapp pågripelse05:06 Stor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03 Svakeste vekst i Kina på 27 år05:00 Keshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43 Voldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55 Norsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21 Drapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49 Lang toppmøtekveld med få resultater02:38 EUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28 Venezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09 Frankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56 Giske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29 USAs energiminister går av01:20 Populær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56 Låve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22 Beboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00 Libya stenger interneringsleir23:42 SDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria
Siste nytt
03:56VerdenProtester stenger Santiagos T-bane03:29NorgePolitiet: Mye uprovosert vold i Oslo03:15VerdenDemokratene vil stoppe Trumps G7-planer på privat golfklubb03:11NorgeMann til sykehus etter voldshendelse i Eidsvoll02:43VerdenBiden gjør byks på måling02:11VerdenPerry vil ikke overlevere dokumenter i riksrettssaken01:53NorgeVestland må kutte en halv milliard01:38NorgeFire menn skadd i trafikkulykke i Bergen01:29VerdenOpptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner00:30VerdenFN fordømmer angrep under fredagsbønn i Afghanistan00:29NorgeFlere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis00:03VerdenTrump har nominert ny energiminister22:28PolitikkFlere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis21:47PolitikkKina kritiserer Venstre-topp for å ha nominert Hongkong-demonstranter til fredsprisen21:45NorgeKvinne dømt for drapsforsøk på datterens kjæreste21:42PolitikkNy avtale med EU gjør det lettere å utlevere norske forbrytere20:41VerdenDokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39SportBulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38VerdenMacron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36NorgeMann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale19:44MotorFlesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20PengerBritta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01NorgeSkogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45NorgeMann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40VerdenHundretusenvis protesterer i Barcelona17:45VerdenTyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31NorgeKjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17NorgeTollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08PolitikkSenterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03NorgePastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42VerdenKvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15SportKong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48NorgeTilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45VerdenTusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44SportSælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32NorgeRedaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17Norge65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27PengerNorwegian selger fem Boeing-fly14:26PolitikkAp-nestor vil samarbeide med MDG14:07NorgeSjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06PengerKvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01SportKlopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00PengerEU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46PolitikkOslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45VerdenNær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44PengerOljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33PolitikkKeshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11SportPengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55SportEl Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55NorgeIslamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28NorgeFem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27VerdenPuigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03PolitikkMazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44VerdenKatalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42SportHemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14NorgeÅpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10NorgeOslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48ReiseKlager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28PengerNorske Skog tilbake på Oslo Børs10:14Helse og livsstilProfessor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49PolitikkJohnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46PolitikkKan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40KulturPolitiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39VerdenAmnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08PolitikkAp-politiker mener Dale ignorerer henne08:53NorgeDNB-tjenester fungerer igjen08:50SportGull til Norge: Historien om kommentatorene08:16SportSemb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54NorgePolitiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52VerdenKampene fortsetter i syrisk grenseby07:14NorgeSp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06NorgeAnsatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04SportHovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00MotorSlakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51SportFootball-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37VerdenTrump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35SportNok et tap for Wild i Canada06:34VerdenAmerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08NorgeSjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06NorgeDette skjer i dag06:05VerdenJohnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33NorgeDette skjedde i natt05:28VerdenÅtte drept da sønnen til «El Chapo» unnslapp pågripelse05:06NorgeStor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03PengerSvakeste vekst i Kina på 27 år05:00PolitikkKeshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43VerdenVoldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55PengerNorsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21NorgeDrapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49VerdenLang toppmøtekveld med få resultater02:38VerdenEUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28VerdenVenezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09VerdenFrankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56PolitikkGiske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29PolitikkUSAs energiminister går av01:20NorgePopulær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56NorgeLåve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22NorgeBeboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00VerdenLibya stenger interneringsleir23:42VerdenSDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus