Rosenborg knuste seg videre med 10-2

Rosenborg knuste FC Astana hele 7-1 på Lerkendal, og er videre med 10-2. - Topp resultat og topp dag, sier RBK-trener Knut Tørum.

DISSE TJENTE MEST I MESTERLIGAEN 2007

1. AC Milan: 307,4 millioner kroner
2. Chelsea: 269,1 millioner
3. Liverpool: 250,1 millioner
4. PSV Eindhoven: 245,3 millioner
5. Manchester United: 244,8 millioner

Nå venter finske Tampere United, som er siste hinderet før trønderne er klare for Mesterligaen og flere titall millioner i inntekter.

- Det er ingen tvil om at vi har vært heldige med trekningen, men Tampere har kloke da de slo ut Levski Sofia, så vi må stille forberedt. Men vi har alle muligheter til å klare det, sier Tørum til TV3.

Kveldens store helt ble Traore, som scoret tre ganger. Yssouf Kone puttet to, mens Steffen Iveresen og Marek Sapara fikk ett hver.

Aldri vunnet mer

Dermed var trønderklubbens største Europa-triumf målt i mål et faktum.

- Vi fikk en kjempestart med to tidlige mål, og ballen rullet vår vei hele tiden. Vi fikk store rom å gå i og det ble enkelt å spille angrepsfotball, sier Rosenborg-treneren.

Som skryter av klubbens to afrikanske goalgettere. Abdou Razack Traoré scoret tre mål og Yssouf Koné to i Rosenborgs festforestilling.

- De har fantastiske ferdigheter, fart og god spenst. Og så har de vært her så lenge at de er blitt vant til vår måte å spille på.

To mål på syv minutter

Hjemmelaget fikk en best mulig start på kampen. Koné scoret allerede i det første minuttet. Traoré kom i stor fart alene mot mål. Han driblet av keeper og ga til Koné som kunne sette ballen sikkert i nettet. 2-0 kom bare seks minutter etterpå. Steffen Iversen var plutselig alene foran mål og lobbet vakkert over keeper, skriver NTB.

Etter 17 minutter var det Konés tur til å gjengjelde Traorés fine forarbeid til det første målet. Koné la inn fra høyre og Traoré satte inn Rosenborgs tredje mål fra kort hold. Astana fikk sin redusering etter halvspilt omgang da Sutsjkov skled ballen i mål fra kort hold etter et godt skuddforsøk.

Yssouf Koné har virkelig funnet scoringsformen og satte inn Rosenborgs fjerde mål etter en drøy halvtime. Astana-forsvaret stoppet helt opp og ventet på offside, og spissen fra Burkina Faso fikk en enkel jobb med å sette inn sitt annet mål for dagen.

Stående applaus

Det tok bare tre minutter av annen omgang før RBK økte sin ledelse. Traoré scoret på et vakkert volleyskudd etter innlegg fra Marek Sapara. Like etter kom Rosenborgs sjette mål og Traorés tredje. Nok en grov forsvarsmiss av Astana ga ivorianeren muligheten.

Forsvarsspillet til Astana var under enhver kritikk gjennom hele kampen. Kasakhstanerne viste seg som et nokså habilt fotballag, men spilte konsekvent hasardiøst i eget forsvar.

Dagens vakreste mål kom etter en times spill. Marek Sapara scoret med et frispark fra 25 meter som minnet om hans perle mot Brann i fjor høst. Etter dette gikk piffen ut av kampen. Rosenborg tok det med ro på slutten og kontrollerte inn. Hjemmepublikum belønnet sine helter med stående applaus på slutten av kampen.

KAMPFAKTA:

Rosenborg - Astana (Kasakhstan) 7-1 (4-1), sammenlagt 10-2
12.827 tilskuere
Mål: 1-0 Yssouf Koné (1), 2-0 Steffen Iversen (7), 3-0 Abdou Razack Traoré (17), 3-1 Alexandr Sutskkov (22), 4-1 Koné (33), 5-1 Traoré (49), 6-1 Traoré (52), 7-1 Marek Sapara (61).
Dommer: Mark Courtney, Nord-Irland.
Gult kort: Viktor Bulatov, Emil Kenzjisariev, Astana.
Rosenborg (4-3-3): Lars Hirschfeld - Roar Strand (Fredrik Stoor fra 46.), Christer Basma, Miika Koppinen, Mikael Dorsin - Marek Sapara (Michael Kleppe Jamtfall fra 63.), Vidar Riseth (Per Ciljan Skjelbred fra 46.), Alexander Tettey - Steffen Iversen, Yssouf Koné, Abdou Razack Traoré.
Astana (4-4-2): Jevgenij Kuznetsov - Aidar Kumisbeckov, Aleksandr Kutsjma, Maksim Zjalmagambetov, Anton Tsjitsjulin - Eduard Sergienko, Diangentsjev Todorov, Vïktor Bulatov, Emil Kenzjisariev - Kirill Kotsjkajev, Alexandr Sutsjkov (Murat Sujumagambetov fra 46.).Rosenborg møter finske Tampere United i 3. runde. (©NTB)

(alle foto: Scanpix)