Stabæk fortjent videre i cupen

Stabæk dominerte stort på Nadderud onsdag, slo Tromsø 3-0 og er klar for kvartfinale i cupen.

Tromsø var passive og klarte ikke å hamle opp med angrepsrekka til bærumslaget. Stabæk vant fortjent og møter Strømsgodset i neste runde.

- Det var viktig å få tilbake smaken av seier etter å ha gått tre kamper uten. Spesielt var det deilig etter Rosenborg kampen. Vi la fra oss feilene fra Lerkendal, sa Stabæk-trener Jan Jönsson til NTB og tenkte på 0-3 tapet i helgen.

Bortsett fra et tidlig skuddforsøk fra Morten Moldskred, gikk det meste i en retning. Stabæk satte mye fart på ballen og jobbet hardt fremover. Det var tydelig at denne kampen skulle de vinne.

Veigar Pall Gunnarsson hadde nok en god kamp for hjemmelaget. Etter 20 minutter vant han et frispark like utenfor 16-meter, ved dødlinjen.

Frisparket tok han selv, og for annen gang i kampen ble det en lur variant. Han sendte ballen hardt og lavt mot Somen A. Tchoyi på første stolpe. Tchoyi har god rekkevidde, fikk tak i ballen og klinket den hardt i mål.

I annen omgang virket hjemmelaget enda tryggere. Det var noen mindre sjanser til begge lag, men i løpet av en seks minutters periode punkterte Daniel Nannskog kampen godt assistert av Alanzinho.

Etter 69 minutt fikk Alanzinho ballen på venstresiden, kom til innlegg og traff Nannskog. Svensken gjorde ingen feil og satte inn 2-0-målet.

I det 75. minutt var det igjen Alanzinho på venstre. Han driblet seg inn i 16-meteren, så opp og fant Nannskog foran mål med en god pasning. Nannskog takket og bukket, og det sto 3-0 til Stabæk.

Resten av kampen roet Stabæk det ned. De holdt på ballen og gjorde som de ville. Mot slutten fikk Tromsø-spillerne ironisk applaus når de fikk til spill.

- I dag var vi dårlige alle mann. Jeg hadde gitt en ener på børsen til både spillere og trenere i dag, sa Tromsø-trener Steinar Nilsen.

Stabæk ser nå fram mot kvartfinalekamp i Drammen om halvannen uke. (©NTB)