Krangler om Enerly-erstatning

Krangler om Enerly-erstatning
Krangler om Enerly-erstatning

VG meldte i dag at Dagfinn Enerly har fått 9,5 millioner kroner i erstatning etter at han brakk nakken i 2005. - Beløpet er ikke korrekt, sier Enerlys advokat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erstatningskrangel

Dagfinn Enerlys advokat, Terje Scavenius, sier til NRK at opplysningene VG i dag kommer med, om at den tidligere FFK-spilleren skal ha mottat 9,5 millioner kroner i erstatning, ikke er riktig. - Beløpet er ikke korrekt, sier advokaten til NRK.

Foto: Scanpix

VG skriver at Dagfinn Enerly har mottatt 9,5 millioner kroner i erstatning.

Fotballspillerens advokat, Terje Scavenius, sier til NRK at beløpet som VG oppgir er feil. Han sier videre at hovedpersonen selv ikke ønsker å oppgi den korrekte summen.

- De har funnet et tall ett eller annet sted, de har ikke skrevet hvor. Så har de laget et regnestykke ut fra en forutsetning. Og så har de kommet frem til denne summen, sier advokaten til kanalen.

Og fortsetter.

- Beløpet som som er fremkommet der må stå helt og fullt for VGs regning, og kan overhodet ikke bekreftes fra vår side. Beløpet er ikke korrekt.

VG gir seg ikke

VG-journalist Jostein Overvik sier imidlertid at regnestykket avisen i dag presenterte medfører riktighet. Ifølge VG har forsikringsoppgjøret en totalramme på nesten 21 millioner kroner - 95 prosent av det som totalt har blitt utbetalt av yrkesskadeerstatninger til fotballspillere i årene 2005 og 2006.

Nær halvparten av de 20,9 millionene i Enerly-oppgjøret går til Rikstrygdeverket for inndekning av Enerlys rehabilitering etter ulykken. 9,5 millioner kroner går til Enerly selv, skriver avisen.

- Man må lese det som står i saken, er VG-journalist Overviks korte kommentar til NRK.

Vil ikke bekrefte beløpet

Ingen av partene, verken Enerly selv og hans advokater, eller motparten i saken, forsikringsselskapet Protector, ønsker å kommentere saken ytterligere.

- Når det gjelder selve erstatningssummen, så anser jeg det som et personlig forhold, så den har jeg ingen kommentarer til, sier Protectors advokat Knut Riisa til NRK.

Forsikringsselskapet Protector bekrefter imidlertid at det er snakk om et stort beløp, men ønsker ikke å gå i detaljer rundt det aktuelle beløpet.

Personvernpolicy