- Stans heksejakten på Reiten

Frp-formann Siv Jensen krever at regjeringen umiddelbart stanser det hun kaller «heksejakten» på Hydro-sjef Eivind Reiten. Hun mener statens håndtering av opsjonssaken har påført Hydro betydelig skad

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siv Jensen krever stans i det hun kaller «heksejakten» på Hydro-sjefen. (Foto: Scanpix)Siv Jensen krever stans i det hun kaller «heksejakten» på Hydro-sjefen. (Foto: Scanpix)

Oslo (NTB): - Vi kan ikke behandle vårt eget næringsliv på denne måten. Staten har eierskap i så mange børsnoterte selskaper, og slik oppførsel får konsekvenser langt utenfor Norges grenser. Det er ikke tvil om at dette svekker vårt renommé, sier Jensen til NTB.

Hun sier at Stortingets kontrollkomité teknisk sett kunne gjennomføre en høring og en gransking av det som er skjedd i regjeringen og i Næringsdepartementet. Men dette er en tidkrevende prosess som dessuten ville holde medietrykket på Hydro oppe lenger enn ønskelig. Derfor har Frp skrinlagt denne tanken.

- Reiten blir styreleder

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen avviser at regjeringen arbeider for å unngå at Eivind Reiten blir styreleder i StatoilHydro.

Overfor P4 slår Odd Roger Enoksen (Sp) fast at Eivind Reiten blir styreleder i StatoilHydro. Dagsavisen og Avisenes Nyhetsbyrå melder at regjeringen prøver å unngå dette, noe olje- og energiministeren benekter.

- Det foreligger ingen andre planer fra regjeringen sin side. Den inngåtte avtalen står vi ved, og den ligger fast, sier Enoksen til radiokanalen.

Han peker på at både Statoil og Hydros styrer og generalforsamlinger har sluttet seg til en fusjonsplan som innebærer at Eivind Reiten skal være styreleder i StatoilHydro, og at regjeringen og Stortinget har sluttet seg til dette.

- Dette er en del av en helhetlig avtale mellom selskapene, og denne ligger fast, sier Enoksen. (©NTB)

Personvernpolicy