Øyafestivalen 2007:

Her er Øya-høydepunktene

Her er Øya-høydepunktene
Her er Øya-høydepunktene

Etter en liten tjuvstart i går, starter det som for mange er sommerens høydepunkt i Oslo, Øyafestivalen.  

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Scanpix
Minor Majority erstatter Amy Winehouse og inntar i kveld scenen i Middelalderparken under Øyafestivalen som åpner i dag.

Hvert år serveres publikum internasjonalt anerkjente stjerner innenfor rock, pop, hiphop, elektronika og jazz i Middelalderparken, samt en rekke andre scener i hovedstaden. I år er intet unntak.

Til glede for noen og skuffelse for andre har Amy Winehouse meldt avbud i siste øyeblikk, og erstattes i kveld av norske Minor Majority.

Britiske Lilly Allen er en tøff ungjente som har hatt stor suksess de senere årene. Fredag står hun på scenen i Middelalderparken.

Mange vil nok likevel se mest frem til at tre av de mest nyskapende rockebandene de siste 20 årene, veteranene The Jesus & Mary Chain (fredag), Nine Inch Nails (onsdag) og Primal Scream (lørdag), entrer scenen.

Også band som Salvatore (lørdag) og Tool (torsdag) har en stor fanskare i Norge.

Merk deg disse:

Øyafestivalen er kjent for å løfte frem norske artister.

I år er det blant annet vel verdt å merke seg Kim Hiorthøy (onsdag), Hanne Hukkelberg (lørdag) og El Caco (torsdag). Førstnevnte har rykte på seg for å være en kunstner litt utenom det vanlige. I tillegg til sin noe særegne electronica med eksperimentelle lyder og beats, jobber Hiorthøy også som tegner og forfatter av alt fra platecover til barnebøker.

Hanne Hukkelberg spiller på Øyafestivalen i år. Her under Spellemannsprisen 2006, der hun vant åpen klasse. (Foto: Scanpix)Hanne Hukkelberg spiller på Øyafestivalen i år. Her under Spellemannsprisen 2006, der hun vant åpen klasse. (Foto: Scanpix)

Hanne Hukkelberg opererer i grenselandet mellom jazz, elektronika og pop. I 2006 fikk hun Spellemannsprisen for sitt andre album Rykestrasse. Hun har også fått tildelt reisestøtte fra UDs stipend til norske musikere og utøvere for konserter i utlandet.

Metal-entusiastene kan glede seg til Lillestrømbandet El Caco som alltid leverer rock av groveste kaliber, som garantert vil treffe langt inne i øregangene.

Dette er bare noen av godbitene av det som finner sted i Middelalderparken. I tillegg er det en rekke arrangementer på scener og klubber over hele Oslo.

Øyanatt:

Årets happening på Øyanatt, er klubbkonseptet Sunkissed på Fabrikken, hvor DJ'ene og housepionerene g-Ha & Olanskii snurrer plater tre dager til ende.

På populære utesteder som Blå, Maiden, Villa, Stratos og Parkteateret, vil det også være tettpakket program med god musikk frem til lysene slukker natt til søndag.

Personvernpolicy