Tilsynssak mot Ullevål universitetssykehus

Helsetilsynet har opprettet tilsynssak mot Ullevål universitetssykehus etter at ambulansepersonell ikke tok med seg mannen som ble slått ned i Sofienbergparken mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som ble slått ned i Sofienberg parken mandag ettermiddag står i fare for å få varig hjerneskade og skal ifølge Dagbladet.no være lagt tilbake i respirator.

Onsdag opprettet Helsetilsynet i Oslo og Akershus en formell tilsynssak mot Ullevål universitetssykehus, skriver Aftenposten.no.

Det skjer etter at tilsynet har fått to formelle klager på at 37-åringen som ble slått ned, ikke ble tatt med til sykehus av ambulansen som var på stedet, melder NTB.

Ifølge vitner skal ambulansepersonalet blant annet ha kalt mannen «ditt svin» fordi han tisset på seg selv og ambulansen.

Politiet skulle hjelpe

Politi var også på stedet, men kjørte av gårde uten mannen. Han ble til slutt ble fraktet til sykehuset i en taxi.

Ifølge stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon, hadde politiet planer om å ta med seg fornærmede.

- Det var kontakt med operasjonsleder og en større bil ble rekvirert, slik at vi kunne ta med mannen da ambulansen ikke ville, sier Stølen til Dagbladet.no.

- Før vår bil kom frem, valgt fornærmede og de som var sammen med han å ta en taxi ned til legevakta, sier Stølen videre.

Krever kopi av intern granskningsrapport

Ambulansepersonalet som dro av gårde uten den skadde mannen ble tirsdag tatt ut av arbeid, mens Ambulansetjenesten i Oslo - som ligger under Ullevål universitetssykehus - foretar en intern etterforskning. De to er imidlertid ikke suspendert.

Helsetilsynet krever nå en kopi av den interne granskingsrapporten til sykehuset når denne foreligger, samt en skriftlig forklaring. Ifølge fylkeslege Petter Schou er klagerne opprørte.

Den 37 år gamle småbarnsfaren, som er gift med RnB-artist Kohinoor Nordberg, skal ha blitt slått ned etter at han ba en gjeng som spilte fotball om å være forsiktig i nærheten av barna.

Personvernpolicy