Tjen rått på andres feil

Har du hørt om Nitendo og Macook? Skrivefeil som dette rammer selgerne på nettauksjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

eBay er verdens største nettauksjon, og daglig gjøres det titusenvis av transaksjoner hos auksjonsgiganten.

Men - mange av auksjonene blir sett av veldig få. Det er fordi den som har objektet til salgs har skrevet feil. Hvis du skriver Macbook i søkefeltet, vil du ikke få med auksjonen til hun som skrev Mcbook, han som skrev Mackbook eller han som skrev macboook og ikke har lagt merke til skrivefeilen.

Klarer du imidlertid å finne disse objektene, kan det være at du kan vinne auksjonen for svært mye mindre penger enn om vedkommende hadde skrevet rett.

Typotracker finner skrivefeilene

Søkemotoren Typotracker finner disse skrivefeilene. Du skriver inn søkeordet ditt, og så genereres en rekke feilstavelser før hele søket sendes til eBay, og du kan velge om du har lyst til å lete for eksempel i den amerikanske, engelske, tyske eller svenske versjonen.

Gjør et PC-kupp – sjekk Din Sides liste

Blant en del feiltreff vil du også finne noen godbiter, som kanskje ingen andre enn deg kommer til å by på.

Etter å ha testet noen forskjellige søkeord, virker det som «Macbook» og «Nintendo» er såpass lette å skrive at ikke så mange skriver dem feil. Du bør derfor prøve å finne merkenavn som ikke er så lett å skrive riktig. Kanskje har du et klokkemerke du vil jakte på, et klesmerke du liker eller et gammelt Playstationspill du ikke klarer å finne i butikken?

PS! Mange av eBays nettauksjoner er såkalte «buy now»-auksjoner der du kan kjøpe varen for en forhåndsgitt pris. Røverkjøpfaktoren vil derfor være begrenset på slike auksjoner.

Prøv selv her.

Dette er en artikkel skrevet for Din side

Personvernpolicy