Dårlig miljø kan tvinge fram OL-utsettelser

Dårlig miljø kan tvinge fram OL-utsettelser
Dårlig miljø kan tvinge fram OL-utsettelser

Enkelte OL-øvelser i Beijing kan bli utsatt på dager med ekstrem luftforurensning advarer IOK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Teller ned
Kina og verden teller ned mot OL neste år. 8. august er det nøyaktig et år igjen til åpningsseremonien i Beijing. Olympiastadion er utformet som et enormt fuglerede i stål. Den har plass til 91.000 tilskuere. Foto: Scanpix

Beijing (NTB-AP):Et år før sommerlekene i Beijing tar til, går IOK-president Jacques Rogge ut med advarsel til arrangørene.

- Ja, det er et alternativ, sier Rogge til CNN på spørsmål om enkelte utendørsøvelser risikerer å bli flyttet fra dag til dag.

- Dette vil ikke bli nødvendige tiltak for alle idretter. De som varer i kort tid slipper unna problemet. Men utholdenhetsidretter som sykling der du konkurrerer i seks timer, er eksempler på konkurranser som kan bli utsatt fra en dag til en annen, sier Rogge.

Luftforurensningen i OL-byen har skapt bekymringer i lang tid, men sjelden har advarselen vært så kraftig som den Rogge kommer med.

OL-arrangørene har brukt enorme pengesummer på å stenge forurensende fabrikker eller flytte dem ut av byen. Problemet er at kontinuerlig byggevirksomhet og et enormt salg av biler har gjort luftkvaliteten enda dårligere. (©NTB)

Personvernpolicy