- Vil fremdeles fjerne Reiten

- Vil fremdeles fjerne Reiten
- Vil fremdeles fjerne Reiten

Regjeringen skal ha startet en prosess for å fjerne konserndirektør Eivind Reiten som styreleder for StatoilHydro.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eivind Reiten
Foto: Scanpix

Oslo (NTB): Det er flere anonyme kilder i regjeringsapparatet som bekrefter opplysningene overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Dermed kan opsjonssaken få et dramatisk etterspill for Eivind Reiten og for det fusjonerte oljeselskapet.

Ifølge nyhetsbyrået arbeidet man tirsdag på spreng i regjeringskontorene med å finne løsninger på hvordan man det er mulig å fjerne Reiten som styreleder i StatoilHydro. Dette til tross for at næringsministeren selv gikk ut og sa at han respekterte bedriftsforsamlingen i Hydros vedtak mandag kveld.

Mange blant de rødgrønne politikerne ble ikke formildet av at Hydro-sjefen sa fra seg 7,8 millioner kroner av opsjonsgevinsten på 28 millioner mandag. Saken skal derimot ha skapt et fiendtlig forhold mellom den tidligere ministeren og statssekretæren fra Senterpartiet, og regjeringen.

Selv Sp-leder Åslaug Haga mener det er naturlig å diskutere Reitens rolle i StatoilHydro etter opsjonssaken.

- En debatt om Reitens posisjon vil være unngåelig ut fra det som har skjedd den siste uka. Eivind Reitens omdømme er svekket. Men det er en situasjon som kan endre seg om noen måneder, sier Haga til ANB. (©NTB)

Personvernpolicy