Ny norsk rekord på 100 meter

Ny norsk rekord på 100 meter
Ny norsk rekord på 100 meter

Jaysuma Saidy N’Dure satte tirsdag ny norsk rekord med 10,07 på 100 meter i Stockholm. Han forbedret den gamle rekorden med 1/100.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stockholm (NTB): N'Dures rekordløp var svært sterkt. BUL-gutten løp i motvind på en sekundmeter. Imponerende at han kunne klare å sette rekord under slike forhold.

- Det er en fantastisk prestasjon. Han har hatt en enorm utvikling i år, og nå håper vi han kan få løpe for Norge snart, sa en fornøyd sportssjef i Norges Fri-idrettsforbund, Ketil Tømmernes til NTB.

BUL-sprinteren er norsk statsborger, men han får ingen tillatelse av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) til å stille for Norge i det kommende VM i Osaka. Foreløpig er det også høyst usikkert om han er aktuell for eventuell deltakelse i Beijing-OL. Det er gambierne som stopper IAAF fra å gi N'Dure de nødvendige tillatelser til å konkurrere internasjonalt for Norge.

- Etter den gode prestasjonen i Stockholm har jeg troen på at saken snart kan få en løsning, sa Tømmernes etter rekordløpet tirsdag.

- Med gode prestasjoner vil det bli lettere å få den nødvendige tillatelsen. Nå har Norges Idrettsforbund ved Tove Paule sendt brev til Det gambiske forbundet og til IAAF. Dermed håper vi på en snarlig løsning, sa Tømmernes.

N'Dure har norsk statsborgerskap. (©NTB)

Personvernpolicy