Hadde hjerneblødning - forlatt av ambulansen

Hadde hjerneblødning - forlatt av ambulansen
Hadde hjerneblødning - forlatt av ambulansen

37-åringen ble forlatt av ambulansen mandag fordi han tisset på seg. Nå ligger han i respirator.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB-Mette Estep): En 37-åring som ble slått ned i Oslo, lå tirsdag ettermiddag i respirator etter at han måtte opereres for hjerneblødning natten før.

Ambulansen forlot ham etter at han ble slått ned i Sofienbergparken i Oslo.

- Han har akkurat vært inne til CT-undersøkelse for å se om operasjonen har vært vellykket. Han har hatt en hjerneblødning, sier mannens samboer, den norske artisten Kohinoor, til NTB tirsdag ettermiddag.

Operasjonen varte i flere timer natt til tirsdag.

- Vi beklager at vi har løst dette på en måte folk finner kritikkverdig, sier Arild Østergaard, divisjonsdirektør Prehospital divisjon ved Ullevål universitetssykehus.

Slått i bakken

Paret og deres sju måneder gamle baby var i Sofienbergparken med venner mandag ettermiddag. 37-åringen ble slått ned da han reagerte på fotballspillere han mente var for nærgående.

- Han falt bakover, slo hodet i asfalten og ble liggende, sier Kohinoor.

Da politi og ambulanse kom til stedet hadde vennene klart å stable 37-åringen på beina. Han blødde da fra nese, munn og hode.

- Han var helt i ørska og kom i skade for å late vannet på bakhjulet på ambulansen og foten til sjåføren, som reagerte med å skrike «Du tisser på meg ditt svin! Du skal ikke inn i denne bilen». Da jeg ba om å få navnet hans, satte han seg rett i ambulansen og dro, sier Kohinoor.

Vil undersøke hendelsen

Kohinoor fikk med seg samboeren i en taxi, og politiet fulgte med dem til legevakten. Derfra ble han sendt rett til akutten, ifølge Kohinoor.

- Da ambulansepersonellet dro hadde de vurdert situasjonen slik at han ikke hadde behov for ambulansetransport. Hva som lå bak vurderingene skal vi ta stilling til de nærmeste dagene, sier Østergaard ved Ullevål universitetssykehus.

Advokat for 37-åringen, Abid Q. Raja, sier de vurderer anmeldelse mot ambulansepersonellet etter hendelsen.

- Her er det også snakk om tjenesteforsømmelse fra politiets side. Begge instansene skal være der for å ivareta borgernes sikkerhet, og begge forsømte seg jo, sier Raja til NTB. (©NTB)

Personvernpolicy