Minst 35 drept av bomber i Irak

Minst 35 drept av bomber i Irak
Minst 35 drept av bomber i Irak

Minst 35 mennesker er drept i nye bombeangrep i Irak. En selvmordsbomber rev med seg 25 andre i døden i en aksjon i byen Tal Afar nord i landet, mens ni omkom da en sprengladning gikk av i en veikant

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nye bombeaksjoner
Amerikanske soldater støtter irakiske regjeringsstyrker i en aksjon i Bagdad. Mandag ble minst 35 mennesker drept i nye bombeaksjoner. Nestkommanderende for de amerikanske Irak-styrkene, generalløytnant Raymond Odierno, sier mange av den siste tidens angrep mot disse styrkene ble sat i verk av så, selvstendige militsgrupper som er opplært og bevæpnet av Iran. (Foto: Damir Sagolj, SCANPIX/REUTERS)

Bagdad (NTB-AP-AFP):Minst 22 andre ble skadd i selvmordsaksjonen i Tal Afar, som var rettet mot en tett befolket bydel dominert av sjiamuslimer. Dødstallet vil trolig komme til å stige, sa byens politisjef Rahim al-Jibouri.

Angriperen kjørte en tung lastebil som var full av sprengstoff skjult under et tynt lag av bygningsmaterialer, tilføyde han. Mindre enn en time etter dette angrepet innførte myndighetene portforbud i hele Tal Afar, som ligger rundt 420 kilometer nord for Bagdad.

Bagdad-angrepet rammet en holdeplass for minibusser nord i den irakiske hovedstaden midt i morgenrushet mandag. Sprengladningen var skjult i veikanten og eksploderte idet en minibuss stanset for å plukke opp passasjerer.

Sjiamuslimske militsfolk i små selvstendige grupper sto bak tre firedeler av angrepene der amerikanske soldater omkom i Bagdad i juli. Disse gruppene er opplært i Iran og utstyrt med iranske våpen, hevder USAs nestkommanderende i Irak, Raymond Odierno. (©NTB)

Personvernpolicy