Rosenborg vant klart mot Stabæk

Rosenborg slo Stabæk 3-0 på Lerkendal lørdag kveld. Trønderne er dermed igjen med i medaljestriden i eliteserien.

Stabæks Tom Stenvoll (t.v.) i duell med Michael Kleppe Jamtfall i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Stabæk p� Lerkendal stadion lørdag kveld. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

En regntung bane satte sitt preg på det som ble et ganske ampert oppgjør. Like før kampstart åpnet himmelen seg over Trondheim og en kort, men kraftig regnskur gjorde banen våt og tung. Ballen gikk tregt og sklitaklingene florerte i åpningsfasen. Stabæk åpnet kampen best med hissig og kontant duellspill. Rosenborg stilte i en 4-5-1-formasjon med Vidar Riseth liggende meget dypt i sin sentrale midtbanerolle.

RBK hadde tydeligvis respekt for Stabæks offensive spillere og var i tillegg upresise i pasningsspillet. Hjemmelaget tok ledelsen på straffespark like før halvtimen var spilt. Dommer Espen Berntsen sto meget godt plassert da Michael Jamtfall ble felt og Steffen Iversen satte ballen sikkert forbi Jon Knudsen. På overtid av første omgang økte Miika Koppinen til 2-0 med en heading etter corner.

Rosenborgs finske midtstopper stanget inn sitt fjerde mål denne sesongen til enorm begeistring og lettelse fra hjemmepublikum. 2-0 til pause var godt betalt for et hjemmelag som ikke akkurat hadde tatt fram storspillet.

Stabæk fortsatte sitt offensive spill etter pause og presset Rosenborg kraftig tilbake på banen. Bortelaget hadde ballen mest, men uten å få uttelling. Superspissene Nannskog og Gunnarsson ble godt passet på av hjemmelagets forsvar. Rosenborg hadde god kontroll på Stabæk og tempoet sank betraktelig utover i annen omgang. Flere av spillerne pådro seg krampe på den tunge banen.

Ett minutt før slutt la hjemmelaget på til 3-0. Yssouf Koné dundret inn hjemmelagets tredje mål etter en kontring. RBK fikk dermed god uttelling etter å ha hatt relativt få sjanser i løpet av kampen.

Tenningsnivået var høyt hos mange av aktørene og kampen var til tider ganske amper. Dommer Berntsen fikk mange vanskelige situasjoner å hanskes med og pådro seg tidvis både spillernes og publikums vrede. Spesielt Veigar Pall Gunnarsson og Vidar Riseth var flere ganger i knallharde dueller og var ved flere anledninger tydelig frustrert på både dommer og motspillere. (©NTB)