Halbjørhus årets skytterkonge

Halbjørhus årets skytterkonge
Halbjørhus årets skytterkonge

Gunnar Halbjørhus tok sin andre tittel som skytterkonge under Landsskytterstevnet lørdag.  

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:
Gunnar Halbjørhus ble skytterkonge på Landsskytterstevnet på Oppdal. Foto fra forrige gang han ble skytterkonge, med pokalen i 2003. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

Gunnar Halbjørhus (37) tok sin annen kongetittel under landsskytterstevnet lørdag. Helt konge med andre ord.

Halbjørhus hadde best utgangspunkt foran finaleskytingen med sine 248 poeng. I finalen måtte han ta til takke med «bare» 99 poeng. Jørgen Andersen på skive to hadde 247 poeng, men skjøt fullt hus i finalen og dermed måtte de to ut i omskyting.

Der viste hemsedølen ingen nåde. Han skjøt 100 poeng med åtte innertiere. Andersen hadde også fullt hus, men hadde «bare» sju innertiere. Tettere og jevnere og mer nervepirrende kan det neppe bli.

Usikker

– Jeg var litt usikker etter finaleskytingen for det var litt vanskelig vind. Jeg visste at et skudd ikke satt der de andre satt, men etter omskytingen var jeg ganske sikker, sa skytterkongen fra 2003 på Oppdal.

– Kan du sammenligne de to kongetitlene?

– Vanskelig å rangere, men ganske spesielt å vinne første gangen da. Det er veldig morsomt denne gangen også da, sier en glad Halbjørhus.

– Jeg forsøkte å finne tilbake til taktene fra Oppdal, så sånn sett var det greit å ha vært med på dette før. I omskytingen var jeg flink, den var ganske enkelt helt rå. Jeg har vel bare skutt bedre tiskuddserie en gang tidligere. I fylkesmesterskapet hadde jeg ni innertiere i omskytingen, men da gjaldt det om en annenplass. Dette her var noe helt annet, sa 37-åringen.

Militær skytter

Halbjørhus er til daglig elektroinstallatør, men er ved siden av baneskytingen også i forsvarets skytterutvalg og er med på det militære landslaget. Der er VM i Nigeria i høst målet, men Halbjørhus opererte menisken for ti dager siden slik at han sliter med skyting i knestående stilling.

– Forsvarets skytterutvalg betyr veldig mye for skytingen min. Foran landsskytterstevnet var jeg litt bekymret for den knestående skytingen, men det gikk da bra, sa 2007s skytterkonge. (©NTB)

Artikkelen ble oppdatert av redaksjonen kl. 15.48.

Personvernpolicy