Partileder navnga hatmailere på direkten

Partileder navnga hatmailere på direkten
Partileder navnga hatmailere på direkten

  Sosialdemokratenes leder i Sverige, Mona Sahlin, har i en radiosending navngitt personer som sender henne hatmail.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:
Lederen for Sosialdemokratene i Sverige, Mona Sahlin, aksepterer ikke å bli utsatt for trusler. Her sammen med statsminister Jens Stoltenberg på Arbeiderpartiets landsmøte tidligere i år. Foto: Lise Åserud / SCANPIX

Etter at Mona Sahlin ble valgt til partileder for Sosialdemokratene i Sverige har hun daglig mottatt sinte hatmail til sin mailadresse i den svenske Riksdagen, skriver Expressen.

I et radioprogram fortalte toppolitikeren ærlig om hvordan hun daglig mottar truende mail og brev. De inneholder nedsettende ord som «hore», «fitte» og «homoelsker». I radioprogrammet på svensk P1 slo Sahlin tilbake ved å henge ut noen av avsenderne med navn i en direktesending.

- Sender de slikt til meg, får de også finne seg å bli uthengt, sa Sahlin til P1.

Hun sa videre at hun forsåvidt ikke trodde det var deres ekte navn. Flere av avsenderne sender mail gjentatte ganger, men Sahlin aksepterer ikke å bli utsatt for trusler og hatmail selv om hun kan oppfattes som en kontroversiell politiker.

- Det kommer jeg aldri til å gjøre, sier hun.

---

Synes du det er riktig av en toppolitiker å kringkaste navn på folk som sender hatmail og trusler til dem? Registrer deg her eller logg på for å kommentere nedenfor.

Personvernpolicy