Arbeidsledige kan plukke snegler

Arbeidsledige kan plukke snegler
Arbeidsledige kan plukke snegler

  Arbeidsledige kan sendes ut for å plukke mordersnegler. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:

De opptil 15 centimeter lange brunsneglene inntar hele Sør-Norge og er iferd med å utrydde den tradisjonelle, svarte skogssneglen. Foto: Kjell Herskedal / SCANPIX

Dette orginale forslaget for å løse problemet med de slimete sneglene, kom fra den danske politikeren, Stig Elling, etter at Frederiksberg Have i København ble hardt angrepet av de ødeleggende dyra.

- Dersom ikke Slots- og Ejendomsstyrelsen ikke selv har mulighet for å gjøre noe effektivt med sneglene, så vil jeg be ledelsen om å forklare sitt problem til kommunen, og så vil vi foreslå et felles aktiviseringsprosjekt for å bekjempe sneglene, sier han i følge danske TV2.

Han foreslår at mottakere av arbeidsledighetstrygd kan gjøre nytte for seg ved å bekjempe de plagsomme sneglene.

- Sneglene gjør stor skade og jeg kan ikke se annet enn at det absolutt kunne være et meningsfylt arbeid for mange arbeidsledige, sier han til svenske Kvällsposten.

Reaksjonene fra leserne der har ikke ventet på seg. 21-årige Lisa Olofsgård mener det er dårlig gjort.

- Bare fordi man er arbeidsledig skal man ikke trenge å måtte ta drittjobber, sier hun.

Plage også i Norge

Flere planteskoler importerte planter på begynnelsen av nittitallet, hvor de såkalte mordersneglene fulgte med. Deretter har sneglen spredd seg som en pest og ødelegger nå hager fra Østfold og opp langs hele kysten mot Nord-Trøndelag.

Den har fått sitt kallenavn fordi den etter å ha spist og ødelagt hele hagen din, tyr til kannibalisme. De begynner altså å spise sine egne. Sneglene blir opp til 15 centimeter lange og er i ferd med å utrydde den tradisjonelle, svarte skogssneglen.

Synes du man kan sette arbeidsledige til å for eksempel plukke snegler mot å motta ledighetstrygd? Registrer deg her eller logg på for å kommentere nedenfor.

Personvernpolicy