Årets beste festival?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Årets Down On The Farm er litt sånn «tror det ikke før jeg hører det»-aktig. Jeg kjenner at sommerfuglene allerede har lettet i min ellers så sommertrege mage.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I dag sparkes Down On The Farm i gang med Bryan Ferry øverst på plakaten. Ferry, som sammen med Roxy Music, hadde et jerngrep på 70-og 80-tallet. I mars slapp mannen, som får David Beckham til å ligne på en pungrotte fra grisgrendte strøk, albumet «Dylanesque». Tipper det blir en salig blanding av herligheter for de som møter opp på Gribsrød gård ved Halden. På mandag kan du lese om festivalens mange krumspring her på ABC Nyheter.

Men før Ferry med band stiger opp på scenen, har blant andre Sivert Høyem & The Volunteers, Grant-Lee Phillips og The Posies fått vise fram sine kunster. Særlig sistnevnte er kjent for å dra stilige låter opp av hatten. Kvelden avrundes på perfekt vis med den gamle Doll by Doll-helten Jackie Leven.

Lørdagens store trekkplaster, Flaming Lips, vil trolig la dyrene de alltid har med seg i kofferten, boltre seg på farmen. Bandet som foruten å lage herlig psykedelisk rock, er mest kjent for rare og storslagne sceneshow. Entrer for eksempel vokalist Coyne bobla si, mon tro? Men selv om Flaming Lips er og blir noen udetonerte sjarmbomber med lighteren klar i hånda, klarer de neppe å matche lørdagens to høydepunkter: Danny & Dusty og Big Star.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Danny & Dusty - bestående av Dan Stuart (Green On Red) og Steve Wynn (Dream Syndicate) og en haug gode hjelpere - ga på 80-tallet ut albumet «The Lost Weekend». I år kom oppfølgeren, «Cast Iron Soul». To album og bort mer'em. Særlig «The Lost Weekend» er så bra at selv hamsteren min slutter å gnage hver gang stiften graver seg ned i denne rakkeren . Alt-country på sitt aller beste.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

At gutta i The Posies og Danny & Dusty - akkurat som R.E.M, Teenage Fanclub og The Replacements - har hørt mye på Big Star, er hevet over enhver tvil. The Replacements hyller sågar bandets ubestridte leder Alex Chilton på albumet «Please To Meet Me». Hvordan Down On The Farm har lyktes med å lokke legenden Chilton ut på landet, vites ikke. Men en ting er sikkert: du bør kjenne din besøkelsestid.

Som avslutning på festivalen kan du velge mellom villstyringene i Hayseed Dixie, den gamle Soft Boys-sjefen Robin Hitchcock eller bassisten i Led Zeppelin, John Paul Jones. Såpass bør det være.

On your horse!

Les om Retrohues opplevelser på fjorårets Down On The Farm