1211 personer savnet i Norge

Til sammen er 1211 personer registrert forsvunnet i Norge siden 1934. Over 90 prosent av de savnede er menn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kripos registrerer alle som har vært savnet i mer enn tre måneder.

Registeret omfatter nordmenn som er blitt borte i Norge eller utlandet, samt utlendinger som kan være forsvunnet i Norge, skriver Aftenposten.

I år er 19 nye navn lagt til i savnet-registrert som savnet. Personene må ha vært savnet i mer enn tre måneder for å havne i registeret.

- De fleste sakene har en naturlig forklaring. Mange av sakene er knyttet til friluftsliv, forteller politiinspektør Reidar Nilsen, leder i ID-gruppen i Kripos.

Ifølge Nilsen er det mange saker i kystområdene. Politiet kan imidlertid ikke utelukke at noen av sakene er kriminalsaker. I tillegg er det en del saker der personer velger å forsvinne.

- Noen få ønsker å starte et nytt liv i utlandet. De forlater landet for godt, uten å melde fra. Enkelte av dem har ikke familie, sier Nilsen.

Også Frelsesarmeen bekrefter at flere av dem som forsvinner, ikke ønsker å bli funnet. Major Chris Pender i Frelsesarmeen forteller om en far som meldte sin 18 år gamle datter savnet. Frelsesarmeen kom i kontakt med henne i utlandet, men hun ønsket ikke mer kontakt med familien.

- Det må vi bare respektere. Vi måtte gi faren det triste budskapet, forteller han. (©NTB)

(illustrasjonsfoto: Scanpix)

Personvernpolicy