Leter etter årsaken til brukollaps i USA

Leter etter årsaken til brukollaps i USA
Leter etter årsaken til brukollaps i USA

Etterforskere jobber på spreng for å finne årsaken til at brua over Mississippi i Minneapolis i USA brøt sammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minneapolis (NTB-Reuters-AFP): Fagfolk hadde før ulykken påpekt strukturelle svakheter ved brua.

Tallet på omkomne i ulykken dagen før sto torsdag kveld norsk til på minst ni, men polititalsmenn sa at mellom 20 og 30 mennesker kunne ligge i elva under den sammenraste brua. Det var derfor ventet at dødstallet ville stige.

Leter i vrak

Dykkere lette febrilsk etter overlevende eller omkomne blant brurestene i det mørke elvevannet. Vrakene av flere titall lastebiler og personkjøretøyer lå strødd blant deler av den sammenraste brua, som hadde åtte kjørebaner.

Brannsjef i Minneapolis Jim Clark sa til mediefolk at det neppe var særlig håp om å finne ofre for ulykken i live. - Vi har avsluttet det egentlige redningsarbeidet, og konsentrerer oss nå om berging av omkomne, framholdt han.

Bush: - Forferdelig

USAs president George W. Bush karakteriserte ulykken som forferdelig, og sende sine kondolanser til de etterlatte. Pressetalsmann i Det hvite hus Tony Snow opplyste at en statlig rapport i 2005 påpekte svakheter i den tekniske oppbygging av brua.

Folk i nærheten fortalte at det hørtes ut som et jordskjelv eller en flystyrt, da brua falt sammen. USAs departement for nasjonal sikkerhet var raskt ute med å slå fast at sammenbruddet var en ulykke og ikke skyldtes terror. (©NTB)

Personvernpolicy