Halvdan tidoblet resultatet

Halvdan tidoblet resultatet
Halvdan tidoblet resultatet

Visesanger Halvdan Sivertsen (57) både solgte mer og tjente mer i fjor. Nå har han en ny plate på gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selskapet han eier sammen med døtrene Marie og Linda, Nordaførr AS, økte omsetningen med en million til 4,6 millioner fra 2005 til 2006.

Og fjoråret ga 1,250 millioner i overskudd etter skatt, mot forsiktige 120.000 kroner i 2005.

Visesangeren, som kommer fra Tromsø, men bor i Bodø, er kjent i alle aldersgrupper, blant annet fra Labbetuss på barne-TV og fra Gitarkameratene.

Hitene «Labbetuss har bursdag», «Ti tusen tommeltotta» og «Kjærlighetsvisa» er det få som har gått glipp av.

- Halvdan er en av de få norske artistene som kan gjøre konserter uten å være på VG-listen eller å ha en ny plate ute. Dette er entertainment og låter som er blitt klassikere, skryter manager Viggo Lund.

«Selskapets virksomhet er plateproduksjon, konsert og annen kunstnerisk virksomhet, samt investering i eiendom og andre selskapet, med virksomhetsadresse i Bodø Kommune», skriver styreleder Halvdan Sivertsen i årsberetningen.

Selv tok han ut 880.529 kroner i lønn i fjor, og overførte overskuddet til egenkapitalen. Den er nå på 3,4 millioner, mens Nordaførr AS står med 2,7 millioner i gjeld.

Trubaduren eier selv 65 prosent av aksjene, mens døtrene sitter på 17,5 prosent hver.

Sivertsen ga i 2005 ut samle-CD'en 40+, og snart kommer det en ny utgivelse.

- Han har fem-seks låter under oppseiling, og spiller disse live. Det kommer en ny plate, men jeg vet ikke om det blir i år, sier manager Lund til ABC Nyheter.

Ps! Selskapet er oppkalt etter visesangerens tredje plate fra 1979. Den solgte over 20.000 eksemplarer, og la grunnlaget for karrieren.

Les mer om Halvdan Sivertsen her.

(begge foto: Scanpix)

Personvernpolicy