Rasmussen krever ti millioner

Danske Michael Rasmussen føler han er snytt for 10 millioner kroner etter at han ble kastet ut av Tour de France.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå håper den tidligere Rabobank-rytteren på et raskt forlik i saken mot sin tidligere arbeidsgiver, skriver københavnavisen Ekstra Bladet.

Han satser også på å komme tilbake på sykkelsetet så raskt som mulig, og han ser ikke bort fra at han også kommer til å kjøre Tour de France igjen, kanskje allerede til neste år.

Dansken ble kastet ut av rittet av sin egen sportsdirektør som mente dansken hadde brutt den tilliten lagledelsen hadde til ham. Rasmussen skal ha brutt meldeplikten i forkant av Touren. Han sier selv at han oppholdt seg i Mexico, men han skal ha blitt observert i Italia på det samme tidspunktet.

Det var dette som var utgangspunktet for saken som endte med at han måtte forlate Tour de France fem dager før slutt. Nå har Rasmussen engasjert den danske stjerneadvokaten Karoly Nemeth som skal hjelpe ham i erstatningssaken.

Det er ingen tvil om at han tapte premiepenger og bonuser som han hadde avtaler om i kontrakten sin. Han mener også at han har tapt sponsorinntekter og muligheter til å få enda mer betalt i sin neste kontrakt ved at han ble fratatt muligheten av å vinne Touren.

Totalt beregner Rasmussen og advokaten hans tapet til cirka 10 millioner danske kroner.

- Jeg tror ikke denne saken kommer til å ende i retten, for begge parter er vel mest interessert i å få løst denne konflikten i fred og fordragelighet, sier Michael Rasmussen i et intervju med dansk TV 2. (©NTB)

(foto: Scanpix)

Personvernpolicy