SV vil snu eller fjerne Hydro-lederen

SVs toppledelse mener Hydros styreleder Jan Reinås må stanse milliondrysset eller fjernes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SV-leder og finansminister Kristin Halvorsens nærmeste medarbeidere formulerer seg med et klart ultimatum til Hydros styreleder, og øker regjeringens press kraftig, skriver Dagbladet.

- Både styret og ledelsen i Hydro bør tenke seg om og gjøre om på den beslutningen de har tatt, sier nestleder og statssekretær ved Statsministerens kontor, Bård Vegard Solhjell.

Han får støtte av partikollega Audun Lysbakken.

- Det er på tide å fjerne Jan Reinås som styreleder snarest mulig, dersom dette ikke skjer, sier han til Dagbladet.

Solhjell mener beslutningen til styret i Hydro om å drysse 210 millioner kroner over 35 ledere mot at de ga fra seg sine opsjoner, er et uttrykk for en elitekultur som SV ønsker å ta kraftig avstand fra.

- Her viser ledelsen og styret hvordan de uhemmet premierer seg selv uten tanke på samfunnet rundt. Jeg tror folk flest aksepterer at ledere har høyere lønn, men disse hemningsløse skillene er ikke sunt. Eksempler som dette i Hydro viser hvor nødvendig den opprydningen regjeringen foretar faktisk er, sier Solhjell til Dagbladet.

Lysbakken mener Reinås må omfattes av regjeringens opprydning.

- Jeg vil oppfordre til at Reinås byttes ut med en styreleder som er interessert og villig til å styre etter prinsippene i Eierskapsmeldingen. Dette må settes ut i livet av folk med tro på de verdier som eierskapsmeldingen bygger på. Det har Jan Reinås til nå vist at han ikke har, sier Lysbakken.

Forbundet for Ledelse og Teknikk, som organiserer arbeidsledere og tekniske funksjonærer ansatte i alle Hydros bedrifter, vil kaste både Reiten og Reinås, melder NRK.

- De tilbakemeldingene som jeg har fått er at de ansatte reagerer veldig sterkt på det som har skjedd, og at det egentlig er moralsk forkastelig at folk kan ta ut sånne midler, sier forbundsleder Jarle Molde. (©NTB)

Personvernpolicy