Åpen for alle - alltid

Stenger jernbanen etter påkjørsel av sau

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aksjonister blokkerer jernbanelinja på Nordlandsbanen etter påkjørsel av sau.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Grane (NTB): Et tog står tirsdag kveld på Trofors stasjon på Nordlandsbanen. Toget kommer ikke videre, fordi jernbanelinja er blokkert av aksjonister. Jernbaneverket har tilkalt politiet. Det bekrefter NSB overfor Dagbladet.no.

- Vi har fått informasjon om at det er noen grunneiere og bønder som aksjonerer. Vi har også fått informasjon om at det for noen dager siden ble påkjørt sau på det samme stedet, sier informasjonssjef Preben Colstrup i NSB til Dagbladet.no.

Toget på Trofors stasjon var på vei i sørgående retning, og kom inn på stasjonen i 17.30-tiden.

- Konduktøren sier til oss at det er noen bønder som holder en minnestund for sauer, sier Reidun Sørlien, en passasjer, til Dagbladet.no.

Ifølge Jernbaneverket er aksjonen ulovlig, og de har tilkalt politiet.

- De har ikke innhentet tillatelse for aksjonen hos Jernbaneverket. Selv om Jernbaneverket har sympati for at grunneiere misliker at dyr blir påkjørt, er ikke denne aksjonsformen måte å komme i dialog med Jernbaneverket på. Nå stanser de trafikken og vi ønsker å få trafikken i gang i normal rute så fort som mulig, sier informasjonssjef Sindre Ånonsen i Jernbaneverket.

Jernbaneverket har imidlertid ikke bedt politiet om å fjerne aksjonistene. (©NTB)