Drept elitesoldat bisatt på Elverum

Drept elitesoldat bisatt på Elverum
Drept elitesoldat bisatt på Elverum

Bisettelsen av løytnant Tor Arne Lau-Henriksen fant sted i en fullsatt Elverum kirke tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bisettelse

Begravelsen til den norske elitesoldaten Tor Arne Lau-Henriksen fant sted i Elverum kirke tirsdag formiddag. Foto: Torgeir Haugaard / Forsvarets Mediesenter / SCANPIX

Elverum (NTB): Tor Arne Lau-Henriksen (33) ble drept i en skuddveksling i Afghanistan mandag 23. juli. Han var elitesoldat og tjenestegjorde i den norske spesialkommandoen i landet.

Tirsdag formiddag var familie, venner og kolleger til stede ved bisettelsen som fant sted på Elverum, der Lau Henriksen var bosatt med kone og barn.

- Vi gråter med deg i bunnløs sorg over tapet av Tor Arne, var avdelingssjef oberst Torgeir Gråteruds ord til Lau-Henriksens enke.

Under den militære begravelsesseremonien talte både avdelingspresten, nære venner og arbeidskamerater.

Nestkommanderende ved Forsvarets spesialkommando, oberstløytnant Joar Eidheim, leste opp en hilsen på vegne av hele spesialenheten som fortsetter oppdraget i Kabul.

Etter selve bisettelsesseremonien markerte Luftforsvaret sin siste hilsen med fire F-16-fly som passerte over Elverum kirke. Også forsvarssjef Sverre Diesen og generalinspektør for Hæren, generalmajor Robert Mood, deltok i bisettelsen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus