Mistet begge beina i T-banepåkjørsel

Mistet begge beina i T-banepåkjørsel
Mistet begge beina i T-banepåkjørsel

En 45 år gammel kvinne mistet tirsdag begge beina etter at hun falt foran et innkommende T-banetog på Majorstua i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykke

En kvinne falt ned i skinnegangen og ble stygt skadet av toget på Majorstua T-banestasjon tirsdag formiddag. Foto: Morten Holm / SCANPIX

Oslo (NTB-Mette Estep): Sjokkerte vitner så den alvorlig skadde kvinnen bli løftet ut av skinnegangen etterpå.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 14.11. Kvinnen, som er fra Oslo, ble sendt til Ullevål universitetssykehus.

- Kvinnen sto sannsynligvis og ventet på T-banen. Flere vitner har forklart at hun tok et par vaklende skritt framover, akkurat da toget mot Sogn kom inn for å stanse ved perrongen, sier vaktleder Lennart Kyrdalen ved Kriminalvakta ved Oslo politidistrikt til NTB.

Stabil tilstand

T-baneføreren skal ha dratt til bremsene umiddelbart, men hadde ingen mulighet til å stanse i tide. Kvinnen fikk begge beina kappet av, og har i tillegg fått hodeskader. Ifølge en melding fra Ullevål sykehus er tilstanden alvorlig, men stabil, og kvinnen blir operert.

- Det var selvsagt en sjokkerende og skremmende opplevelse for dem som var vitner til ulykken. Vi har snakket med de fleste av dem, men har noen vitner igjen før vi er ferdige. Vi har også undersøkt åstedet og sørget for dokumentasjon. Vi vil nå undersøke vognsettet, og blant annet sjekke bremsene, sier Kyrdalen.

90 minutter stans

Etter ulykken ble det bortimot full stans i T-banetrafikken. Ved mer enn tjue minutters forsinkelser dekker Sporveiens reisegaranti kostnadene til drosje, hvis passasjerene sender kvittering.

- Vi oppfordret reisende til å benytte seg av reisegarantien og ta alternativ transport. Etter halvannen time, rundt klokka 15.35, gikk trafikken ved Majorstua som normalt igjen, sier informasjonssjef Bjørn Rydmark hos Oslo T-banedrift.

Han betegner hendelsen som tragisk, også for vitner og vognfører. (©NTB)

Personvernpolicy