Millioner på flukt fra oversvømmelser i Asia

Millioner på flukt fra oversvømmelser i Asia
Millioner på flukt fra oversvømmelser i Asia

Millioner av mennesker har mistet sine hjem i oversvømmelser i Bangladesh, og opp til 16 mennesker er druknet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dhaka (NTB-Reuters-AFP): Mange av de druknede skal være barn.

Internasjonale nyhetsbyråer satte tirsdag tallet på omkomne til mellom 11 og 16. Vann fra snøsmelting og monsunregn har oversvømt store områder i de nordlige og midtre delene av Bangladesh, sa tjenestemenn i Dhaka tirsdag.

- Flomvannet har begynt å gå tilbake på visse steder i nord. Men i de to store elvene Ganges og Brahmaputra er vannstanden fortsatt over farenivå, og noen nye distrikter i den midtre regionen er satt under vann, opplyste Dhiraj Malakar.

Opp til fem millioner mennesker er på flukt eller sitter isolert i sine hjem, skrev nyhetsbyrået Reuters tirsdag. I løpet av de neste to dagene vil vannmassene trolig nå utkanten av hovedstaden Dhaka.

I nabolandet India er titusener av mennesker rammet av flom, etter styrtregn i årets monsuntid. Både i India og Bangladesh hersker det mange steder mangel på mat, drikkevann og medisiner, og mangel på småbåter skaper store vansker for hjelpearbeidet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus