Åpen for alle - alltid

Prince: «Planet Earth» (Columbia /NPG)PRINCE, min Prince

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pJeg elsker Prince. Over alt på jorden.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prince er som Marilyn Monroe og Coca Cola - han er verdenskjent, et resultat av en bombesikker oppskrift, og er bortimot like stor over hele verden, på tvers av klasse og nasjonalitet. Med den nye skiva «Planet Earth» viser han hvorfor - og på samme måte som en iskald cola og en halvnaken Marilyn kan få deg i bedre humør - får Prince iallefall meg til å smile.

I motsetning til hva man nesten skulle tro, er ikke Prince blitt mer eksentrisk med årene, det vil si - utviklingen har ikke fortsatt i like drastisk grad siden den omtalte navneskifte-perioden. Musikalsk sett virker det som han har begynt å slappe av mer nå, og ikke lenger har utagerende behov for å være «crazy» eller «spesiell», nå konsentrere han seg rett og slett om å lage skikkelig bra musikk - og som (nesten) alt annet mannen foretar seg, er det selvsagt en stor suksess. Riktignok er noen av låtene litt «over-the-top» og da kanskje spesielt den rolige og nærmest Michael Jackson-aktige tittellåta «Planet Earth». Det er veeeeldig mjukt, riktig og følsomt, og har EGENTLIG ikke noe med bra popmusikk å gjøre, mener jeg da. Det går an å lage politisk korrekt musikk som ikke er kjedelig - som sistelåta «Revelation» som er en kul, funky, popete låt med superfin koring, herlig blås og morsomme trommer - og en minst like «viktig» og «riktig» tekst som «Planet Earth».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Prince, som fikk sin første gitar av faren og musikeren John Nelson, overgår seg selv i den fengende kjærlighetserklæringen til sin gitar, enkelt og greit kalt; "Guitar" - med den fantastiske teksten;

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I love you baby, but
Not like I love my guitar

Det er også noen herlige Beatles referanser her, hvor han har snudd om på teksten i låta «Drive My Car». Andre klare favoritter på skiva er rolige og sexy "Future Baby Mama" og den enda mer karikerte «Mr.
Goodnight» som lett kan plasseres i samme kategori. Når Prince rapper er det like fett som da «hvit» rap ble lansert første gang med Kat i låta «Alphabet Street».

Prince kommer alltid til å lage musikk, så lenge han lever, og godt er det. Nå som han ikke er så opptatt av å være crazy lenger, smaker det enda bedre for oss som i utgangspunktet liker hans funky og nå veldig popete musikk.

Kongen er død, leve Prince.

Karakter 8/10