Simpsons knuser Potter

Simpsons knuser Potter
Simpsons knuser Potter

Tre ganger så mange så Simpsons, som Potter i helga.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filmen om Simpsons-familien sikrer stappfulle kinosaler. I helga hadde The Simpsons tre ganger så mange besøkende som den tidligere kongen av kino – Harry Potter og Føniksordenen.

- Simpsons har fullstendig sprengt lokalene våre! Vi kunne lett ha satt opp flere forestillinger, hadde vi hatt flere saler, sier markedssjef for Oslo Kino, Tore Guttu, til ABC Nyheter. I går var det 7.658 personer på kinobesøk i Oslo. 3.700 av dem så The Simpsons Movie. Til sammen har 19.297 besøkende sett filmen siden premieren forrige fredag.

Kan bli sammenlagt-vinneren

Harry Potter og Føniksordenen har vært en skikkelig publikumsmagnet i sommer, men nå vil folket ha Simpsons.Harry Potter og Føniksordenen har vært en skikkelig publikumsmagnet i sommer, men nå vil folket ha Simpsons.

En vinner i fellesferien denne sommeren har vært Harry Potter, men nå kan altså den gule familien Springfield ta rotta på den tryllestav-svingende unggutten. I helga hadde Simpsons tre ganger så mange besøkende som Potter.

Hittil har 58.042 kinogjengere i Oslo sett Harry Potter og Føniksordenen. Besøkstallene for Harry Potter er dermed bedre sammenlagt, men filmen har gått i nesten to uker lengre enn The Simpsons Movie. Med dalende besøkstall for Potter og en vanvittig høy, jevn tilstrømning til Simpsons, har Homer og gjengen en god sjanse til å gå forbi Harry Potter i antall besøkende.

- Det ville vært veldig dristig av meg å si at den vil slå Harry Potter og Føniksordenen, men jeg må si at Simpsons har vist seg å ha en utrolig bred appell, sier Guttu.

Danser regndansen

Med disse storfilmene på repertoaret har Oslo Kino opplevd en real publikumsfest i hele sommer. Tore Guttu tar et raskt overslag på besøkstallene, og finner ut at de sammenliknet med i fjor har hatt cirka 60 prosent flere besøkende.

- Vi har årets to mest populære filmer gående, kombinert med en realtivt solløs sommer – slik blir det gode kinotall av, smiler Guttu. Han innrømmer at dårlig vær er det han og kollegene liker best.

- Her nede på kinoen danser vi regndansen!, spøker han.

Les anmeldelsen til Harry Potter og Føniksordenen her!

Les anmeldelsen til The Simpsons Movie her!

Neste film ut på norske kinoer er Familien Robinson, som har førpremiere førstkommende lørdag. Dette er Norges første digitale 3D-visning, og Disneys nye storsatsing. Fancy briller fås utlevert ved inngangen.

Personvernpolicy