Utvider Hydro-granskningen

Regjeringen vil vite om Hydro-styret bevisst valgte å bryte med regjeringens syn på lederlønninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utbetalingene til Eivind Reiten og Hydros toppledelse på til sammen 210 millioner kroner har fått alarmen til å gå i regjeringsapparatet.

- De store lønnsutbetalingene i Hydro er uttrykk for en ukultur som dessverre eksisterer i deler av næringslivet. Folk har rett og slett ikke forståelse for så store lønninger til ledere, sier kommunalminister Åslaug Haga (Sp) til Dagens Næringsliv.

LES OGSÅ: Styrelederen overrasket av kritikken

Godt informerte kilder opplyser at opsjonssaken i Hydro blir ansett som svært alvorlig og at regjeringen vil til bunns i saken, dypere enn de juridiske spørsmålene.

Etter det Dagens Næringsliv erfarer skal granskningen utvides til å eventuelt avdekke at Hydro-styret har gjort et bevisst valg om å ikke ta hensyn til regjeringens eierskapspolitikk.

LES OGSÅ: - Delte ut for mye penger

Regjeringen vil ha svar på om styret har hatt handlingsrom til å fatte andre beslutninger, finne løsninger som i større grad ville vært i tråd med regjeringens politikk.

Ifølge Dagbladet skal LOs to ansatterepresentanter i Hydro-styret ha følt seg tvunget til å godta millionutbetalingen til toppsjefene. De to valgte å gå med på utbetalingen fordi alternativet kunne blitt enda høyre utbetalinger, skriver avisen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus